Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Probleme de sezon

Gerul a „omorât” bateriile şoferilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile foarte scăzute din ultimele dimineţi au dat mari bătăi de cap şoferilor, foarte mulţi dintre ei văzându-se nevoiţi să-şi achiziţioneze baterii noi ori să şi le încarce pe cele mai vechi, pentru a-şi mai putea porni vehiculele. Mai toate magazinele au înregistrat mari creşteri ale vânzărilor de acumulatori auto, iar pentru încărcări de acumulatori se lucrează cu programări, la capacitate maximă.

După cum ne-a explicat Romică Budeanu, patronul societăţii din cartierul George Enescu ce intermediază vânzări de baterii Rombat şi care încarcă acumulatori auto, gerul cumplit din ultimele zile a „omorât” bateriile multor autoturisme din Suceava, efectuându-se zilnic aproape câte 20 de încărcări, ceea ce înseamnă capacitatea maximă de lucru a service-ului.

„În aceste zile, când temperaturile au fost şi sub -15 grade Celsius, le recomand şoferilor să-şi pornească maşinile în trepte şi nu deodată, la automat, de aici apărând şi problemele la acumulatori”, a precizat Romică Budeanu.

În opinia sa, mulţi şoferi se grăbesc să schimbe prea repede bateriile auto.

„Le recomandăm şoferilor care au presupuse defecţiuni din cauza lipsei de putere a bateriilor să ni se adreseze, pentru măsurători şi constatări, de multe ori ele nu au defecţiuni majore, ci trebuie doar încărcate”, a mai spus Budeanu, arătând că o încărcare costă în jur de 20 de lei. 

Bateriile pe care le comercializează acesta la societatea sa au, pentru autoturisme, preţuri cuprinse între 170 şi 325 de lei.

Gerul se dovedeşte de bun augur şi pentru alte societăţi care vând acumulatori auto.

„Vânzările aproape că s-au dublat de când este foarte frig, la toate felurile de baterii, atât cele româneşti, cât şi cele de import”, ne-a declarat un reprezentant al unui alt magazin de profil, situat tot în cartierul George Enescu.

Pentru a nu fi în situaţia de a aştepta şi câteva zile pentru a prinde rând la încărcarea unei baterii, şoferii sunt sfătuiţi să facă această operaţiune din timp şi nu atunci când gerul este deja instalat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul a „omorât” bateriile şoferilor.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Gerul a „omorât” bateriile şoferilor4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA HA HA trimis de
( 7 ian 2011, 17:37:30
dom patron ..pornire in trepet ..la ce TCM ai invatat?? nu am auzit de asa ceva ..probabil esti unul din patronii acestei tari care nu stii sa intocmesti o chitanta sau factura!!! SCUZE MISTER BOSS BATERIILE PE CARE LE VINZI MATALUTA SE NUMESC ROMANIA BATERII BISTRITA....SI SUNT DE CEEA MAI PROASTA CALITATE DE PE TERRA!!!
1.1  RE: HA HA HA trimis de
( 7 ian 2011, 17:44:07
Nene, de ce nu îţi vezi de treaba ta? Dacă nu ai priceput la ce s-a referit cu pornirea în trepte, de ce comentezi aiurea?
1.2  RE: HA HA HA trimis de
( 7 ian 2011, 21:41:34
zii tu desteptule ce inseamna pornire in trepte?/
nu cred ca a inteles nimeni doar tu si de aceea tii secret!!!
2.   Bateria trimis de
( 7 ian 2011, 20:30:38
Sincer nici eu nu am auzit de pornirea in trepte si am ani de expierenta in camioane ,autobuze,turisme ....etc,se stie ca totul depinde de bateria care o folosim (marca) dar si de amperi + uleiul care l folosim ...,0-30w sau 5-40w ---nu poti avea o baterie de 60 amperi si un ulei naspa in motor de15-40w si vrei sa porneasca din prima la minus 30 grade,eu afara porneam camionul si la -30 grade fara robot sau flacara,spray...etc ca in vest nu te lasa sa mergi cu flacara sa pornesti si doar cu robotul,
3.   Pornirea in trepte trimis de
( 7 ian 2011, 21:56:42
pornirea in trepte se face astfel, intai pui contactul, lasi aprx. 20 secunde apoi incerci sa pornesti fara sa fortezi motorul sa invarta prea mult, in cazul in care nu o ia din prima repeti operatiunea de 3-4 ori cu intervale de 30-60 de secunde intre ele
Un alt lucru important si pe care multi soferi gresesc facandul, aprind intai farurile sau casetofonul in masina si dupa incearca sa porneasca masina, caz in care ceilalti consumatori iau din puterea bateriei inainte sa ajunga la aprinderea pt motor
Itradevar exprimarea a fost un pic nefericita, si ELYAS are dreptate la referirea la uleiul folosit, numarul de km parcursi cu respectivul ulei, si nu in ultimul rand starea motorului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei