Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: Avem asigurată finanţarea pentru proiectele culturale mari şi pentru cele prioritare

Vineri, 7 Ianuarie 2011 (19:04:10)

 Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a dat asigurări că ministerul are finanţarea necesară în acest an pentru derularea proiectelor culturale mari şi pentru cele prioritare, dar din cauza crizei economice nu vor fi începute alte proiecte mari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen a declarat presei, vineri seară, că acest an poate începe fără nicio problemă din punctul de vedere al banilor alocaţi, întrucât bugetul Ministerului Culturii este mai mare decât cel de la începutul anului trecut.

"Bugetul alocat Ministerului Culturii pentru acest an este mai mare decât cel de la începutul anului 2010. Putem începe anul fără nicio problemă, Avem în acest an asigurată finanţarea pentru proiectele mari, pentru festivalul «George Enescu» şi pentru proiectele prioritare care înseamnă cele mai importante acţiuni culturale organizate de instituţii şi de societatea civilă", a spus ministrul Culturii.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul anului va fi finalizată Biblioteca Naţională, care este cea mai mare investiţie, dar pentru realizarea acestui obiectiv va fi nevoie de sume în plus la rectificare.

"Vom continua lucrările la Palatul Culturii din Iaşi, sper că vom finaliza lucrările la Teatrul din Iaşi, unde avem mici întârzieri, şi vom începe peste o lună lucrările de reabilitare la Teatrul Naţional Bucureşti. Sigur, am fi avut nevoie de mai mulţi bani, dar fiind în această criză financiară ... Eu am spus că nu pot accepta un buget mai mic decât în 2010, iar colegii din Guvern şi premierul au înţeles acest lucru. Nu vom avea de suferit în ceea ce priveşte instituţiile culturale şi în ceea ce priveşte proiectele noastre culturale. Dar, din păcate, nu vom începe proiecte mari", a spus Kelemen Hunor.

În ceea ce priveşte partea de restaurare, Ministerul Culturii dispune în acest an de aceleaşi fonduri ca şi în 2010, planul naţional de reabilitare urmând să fie aprobat la începutul lunii februarie.

Kelemen Hunor a participat, vineri seară, alături de preşedintele UDMR Marko Bela, la lansarea la Cluj a cărţii "Cuvântul care cheamă şi timpul rătăcitor", a scriitorului clujean Kantor Lajos, despre istoria UDMR în perioada anilor ‘90.

La manifestare au fost prezenţi lideri ai UDMR Cluj şi parlamentari de Cluj ai Uniunii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: Avem asigurată finanţarea pentru proiectele culturale mari şi pentru cele prioritare.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen: Avem asigurată finanţarea pentru proiectele culturale mari şi pentru cele prioritare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei