Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal la Salcea

Săltaţi din aşternuturi la primă oră a dimineţii, reclamă abuzuri din partea Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din oraşul Salcea au fost ridicaţi ieri dimineaţă de acasă de poliţişti şi duşi la secţie, pentru a li se lua amprentele, deoarece sunt suspecţi în comiterea unor furturi. Cei doi susţin că faţă de ei s-a acţionat abuziv, poliţiştii cotrobăindu-le prin casă fără a avea mandat şi refuzând să le spună de ce îi ridică de la domiciliu. Imediat ce au ieşit de la Poliţie, cei doi s-au dus la Parchet, depunând reclamaţie împotriva a ceea ce ei consideră un abuz al poliţiei.

 

Varianta celor doi tineri 

Cei doi tineri, Daniel Cristian Irimia, în vârstă de 20 de ani, şi Marius Andrei Stanciu, de 22 de ani, ambii din Salcea, au fost săltaţi de poliţie ieri dimineaţă, puţin după ora 7.00. Conform variantei prezentate de cei doi, patru oameni ai legii de la Poliţia oraşului Salcea au intrat în gospodăriile în care locuiesc, pătrunzând inclusiv în casă. În cazul lui Irimia, poliţiştii ar fi răscolit casa şi s-ar fi urcat inclusiv în pod, fără a spune în nici un moment ce acuzaţii au împotriva acestuia ori a familiei.   

„Şi-au bătut joc de noi, nici nu ne-au lăsat să ne îmbrăcăm mai gros că era ger afară şi ne-au dus mai întâi la Poliţia oraşului Salcea şi apoi la Poliţia Burdujeni. Două ore şi jumătate, cât am stat la poliţie, au refuzat să ne spună de ce ne-au luat de acasă, dacă am făcut ceva....atât ne-au spus, că o să aflăm noi la timp. La Burdujeni, vecinului meu i-au luat amprentele şi apoi ne-au spus să ieşim afară şi să plecăm. Nu ne-au arătat mandat de percheziţie, nu ne-au spus pentru ce suntem cercetaţi, bătaie de joc, ne-au speriat familiile şi ne-au umilit”, susţine Irimia.

 

„Nu a fost nevoie de mandat pentru că nu a fost o percheziţie” 

Pentru a afla şi punctul de vedere al poliţiei, am luat legătura cu un ofiţer de la Poliţia oraşului Salcea şi apoi cu purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Oamenii legii spun că nici nu se pune problema de vreun abuz, iar ceea ce s-a întâmplat ieri dimineaţă nu a fost nicidecum o percheziţie.

„Cei doi tineri sunt suspecţi în mai multe cauze de furt, iar ieri dimineaţă au fost ridicaţi de acasă pentru verificări. Nu a fost nevoie de mandat pentru că nu a fost o percheziţie, ei doar au fost aduşi la poliţie pentru cercetări”, ne-a declarat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Rămâne de văzut dacă anchetatorii de la Poliţia oraşului Salcea au suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare pe cei doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săltaţi din aşternuturi la primă oră a dimineţii, reclamă abuzuri din partea Poliţiei.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Săltaţi din aşternuturi la primă oră a dimineţii, reclamă abuzuri din partea Poliţiei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Epave! trimis de
( 7 ian 2011, 11:40:03
ce mutre au dobitocii; seamana cu LUNGU. Nu sunt oare rude?
2.   Pentru epave trimis de
( 7 ian 2011, 11:46:33
tu judeci oamenii dupa aspectul fizic? tu arati mai bine cumva? infectule
2.1  RE: Pentru epave trimis de
( 7 ian 2011, 13:09:34
FLOPPY, tu nu cumva esti MrAgentFBI?
3.   Daca e lege.... trimis de
( 7 ian 2011, 14:54:19
de ce nu dati si pozele politistilor ce au incalcat legea[proprietatea...tulburare de posesie...abuz in serviciu..s.a.m.d]De ce politia nu si face datoria?in atributiile ei este si cea de producator de infractori?daca da,atunci sa caute in randurile ei.
4.   Nu cedatzi trimis de
( 7 ian 2011, 15:54:33
Pt voi cei in cauza: cedatzi fratilor punetzi un avocat s va vor palti aune morale si etc. chiar daca sunte-ti sau nu vinovatzi de furt nu avau voi sa vie peste voi si sa v ia la politie!!!!!! Mai alessa rastoarne prin casa!!

Exact ca pe vremea lui ceasescu veneau Militienii si is bateau joc de oameni fara sa le spuna pt ce!!

Datii in judecata pe badaraniide militieni romani!!!
As daca sie cineva vreo lege care sa poata sa le scoate pe militieni satia cu fatza curata daca tot ce scrie in art de mai sus e adevarat?
Eu nu stiu cum scapau politistii daca il areatau asape vreun fiu de parlamentar etc.???

Va asig ca nu este lege sa le dea dreptate!!!
ACEASTA SE NUMESTE ABUZ IN SERVICIUU
5.   SV97NYK trimis de
( 7 ian 2011, 17:25:16
esti durere
daca infractorii isi fac de cap politia e vinovata ca doarme
daca politia ia la intrebari doi cetateni banuiti de anumite infractiuni nu e bine
de ce nu spun cei doi ce activitati onorabile desfasoara??
unde au serviciu? cu ce se ocupa??
hai sa fim seriosi eu nu am vazut cetateni onorabili ridicati de politie aiurea...
in afara de vorbele lor ce dovezi mai ai ca politia a facut abuz?
ai vazut vreun infractor care sa laude politia??
6.   Dom comisar!!! trimis de
( 7 ian 2011, 17:27:05
AICI SE NUMESTE ABUZ IN SERVICIU..DACA NU AVEAI MANDAT DOMNULE SAF!!!
A RIDICA PERSOANE SUSPECTE ,INVINUITE ETC..SE FACE CU MANDAT!!! DAR LEGEA LUI NEA BASESCU E LA FEL PESTE TOT..IN ROMANIA 70 = 160!
7.   DOAR O PARERE... trimis de
( 7 ian 2011, 19:57:34
ce zic concetatenii din SALCEA DESPRE ACESTIA;SUNT OAMENI DE OMENIE SAU NISTE LICHELE.DACA-S NISTE HOTI ..ATUNCI LA CE SA TE ASTEPTI DE LA EI ...VORBA CELUI DE MAI SUS..".CA O SA-I LAUDE PE POLITISTI '- EI POT ZICE ORICE ;HOTUL NEPRINS E NEGUSTOR CINSTIT....DAR DACA AMPRENTELE LOR SE POTRIVESC ...FIINDCA POLITIA ZICE CA SUNT SUSPECTI IN.... multe cazuri de furt.
8.   Legile lui base si boc trimis de
( 7 ian 2011, 20:05:55
fratilor nu va mai certati ptr politia de la noi ca sunt niste mafioti si infractorii mai mari decat cei pe care ii cauta .nu conteaza cum arata persoana sau ce natie e daca esti organ al legii mergi dracu pe cale legala ,dar stiti ce se intampla la noi?daca te vede mai mic si fara "putere"incearaca sasi bata joc de tine deoarece stiu ca nu ai cum sai "freci".oricum cei doi daca vor sa se puna cu ei o sa aiba mult de umblat tot cu ei tine si "parchetul".oricum succes
8.1  RE: Legile lui base si boc trimis de
( 7 ian 2011, 21:36:05
eu nu cred ca politistii sunt niste sfinti dar da-mi voie sa nu-i cred nici pe cei doi...
oricine poate spune orice,ca i-au abuzat ca i-au speriat dar trebuie sa fie cetateni cinstiti si sa-si vada de treaba lor daca vor sa fie lasati in pace de politie
ma repet:nu cred ca politia vine la mine sa ma intrebe de niste furturi daca eu muncesc de nu-mi vad capul
tot de lichele se leaga!!
9.   ABUZ trimis de
( 7 ian 2011, 21:33:43
Bai Pantiru, cum? mai zi odata. Deci poti ridica de pe strada sau din casa pe oricine ai chef, aresteaz-o pe mata si cerceteaz-o de ce te-a facut pe tine. Numai 2 ore si nu-i spune dece. Ce destept esti. I-ati vazut pe astia mai amarati si gata faceti ce vreti cu ei, legea e pentru toti de ce nu va dati asa de duri si cu Vadim de exemplu su cu Placinta sau... Halal aparatori ai legii
10.   Abuz de politisti trimis de
( 8 ian 2011, 09:10:36
Politistii nostri aplica metoda "taie si apoi masaoara".Superiorii politistilor ca de obicei lcauta sa-i acopere.Nimic nou pe frontul de vest -asa se spunea candva-.
11.   Abuz din parti. trimis de
( 8 ian 2011, 09:15:37
ii cunoasteti pe cei in cauza de le tineti atata apararea? habar nu aveti cine sunt astia doi. api mai taceti`va gura si lasati politia sa isi faca datoria. (daca si`o vor face)
12.   Confidenta trimis de
( 8 ian 2011, 09:56:47
Eu unul sunt convins ca toti cei care blamati poitistii ati avut sau aveti ceva fapte pentru care ati avut probleme cu ei, altfel nu-mi explic rautatea voastra . Daca vi se intampla ceva sunt sigur ca dati fuga la politie sa vi se rezolve problemele , si sa vi se rezolve chiar repede.Eu nu am vazut inca ca politia sa se ia de oameni care isi vad de treaba(de cat daca sunt asemanati cu cineva sau suspecti). Cat despre tot felul de lichele cred ca este inca prea blanda(vedeti politia americana care nu prea sta pe ganduri cand intervine, foloseste forta si armamentul fara nici o problema) Pentru infractori nu trebuie sa existe mila, ei nu au mila de nimeni, dar cand sunt prinsi vai de mine o fac pe nevinovatii si pretind sa nu fie cumva deranjati. Starpiti fara mila aceste rebuturi sociale si nu tineti cont de cei care va critica, ei sunt tot niste infractori, neconfirmati inca.
13.   Re-confidenta trimis de
( 8 ian 2011, 10:07:12
Sustin cele relatate mai sus.
14.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2011, 14:26:48
mau luat pe nedrept eo lucrez in extern cu contract cu dovada nu eram de mult timp in tara nam avut niciodata nici un furt si nici celalalt si nu trebuiau sa procedeze asa k ne cunoaste destul de bine k nu ne ocupam cu furtu.mau luat din casa mau dus si miau facut poze miau luat amprente apoi neau lasat amanet prin oras si fara sa ne dea nici o exlicatie si noi speriati am ajuns la parchet depunand plangere asupra politistilor care 2 erau in uniforma si 2 in civil unu fiind in afara programului iar ieri 07.01.2011 cel in civil a spus ki pare rau si nu trebuia sa ajung asa de departe
15.   Pt spinu trimis de
( 9 ian 2011, 23:35:22
Omule tu nu vorbi prosti .eu nu am avut deaface cu Politia niciodata doar sunt de 11 ani in strainatate ,dar cand vad cum se comparta Badaranii de Militienii Romani mi se face greatza, cata arogantza si inganfare pe ei parca ar avea BANKA datorii la ei. Nu sunt manieratzi niste dobitoci ,Comunisti daca nu-s sigur de ce se ia de oameni ??? si daca vor sa confirme sunt cai legale nu vin buluc peste om incasa!!!!

Voi cei in cauza,Datii in judecata nu fitzi blegi, va spun eu daca se confirmau amprentele voastre erati deja dupa gratii!!
16.   Pt sinu trimis de
( 9 ian 2011, 23:38:41
apropoo dai fuga la politie sa-ti rezolve ceva daca ai citeva sute sau mii de euroi ca de altfel nici nu dau 2 bani pe tine!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei