Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke promite reglementarea studiilor clinice pe pacienţi din spitale pentru testarea medicamentelor

Vineri, 7 Ianuarie 2011 (19:04:39)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că specialiştii MS vor elabora un proiect de lege pentru a reglementa studiile clinice pe care medicii din spitalele publice din România le fac pe pacienţi internaţi în aceste unităţi pentru testarea unor medicamente, la comanda companiilor farmaceutice.

"Anul trecut, am avut un proiect de modificare a legislaţiei privind efectuarea studiilor clinice pentru a reglementa mai clar partea financiară a acestor studii. Chiar dacă au fost dezbateri aprinse, n-am renunţat la acest proiect şi de aceea anul acesta vom reveni cu un proiect de lege, pentru că nu se poate ca banii pentru aceste studii clinice să meargă exclusiv la medici, în condiţiile în care pacienţii pe care sunt făcute studiile sunt internaţi în spitalele publice, pe banii ministerului sau ai autorităţilor locale", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, la Oradea, ministrul Cseke Attila, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Răspunzând întrebărilor unui jurnalist, care a semnalat că în spitalele din Oradea se fac studii clinice fără ca medicii care le coordonează să fi încheiat contracte cu spitalele şi fără ca acestea să beneficieze de fonduri din partea companiilor farmaceutice, ministrul Sănătăţii a afirmat că responsabilitatea pentru aceste situaţii aparţine Agenţiei Naţionale a Medicamentului, care este datoare să facă verificări.

În schimb, a spus Cseke, Ministerul Sănătăţii poate iniţia modificarea legislaţiei astfel încât medicii care fac studii clinice să fie obligaţi prin lege să le declare şi să verse spitalelor un procentaj din încasările de la companiile farmaceutice.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, deşi în acest an vor fi distribuite cetăţenilor români cardurile electronice de sănătate, acestea nu vor conţine informaţii referitoare la studiile clinice în care asiguraţii au fost implicaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke promite reglementarea studiilor clinice pe pacienţi din spitale pentru testarea medicamentelor.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke promite reglementarea studiilor clinice pe pacienţi din spitale pentru testarea medicamentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei