Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fotbal la maxx

La Rapid Suceava mai lipseşte doar Bendeac de la Mondenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După falimentul Cetăţii multă lume visa la o nouă echipă a Sucevei, care să fie construită temeinic şi cu răbdare, din fotbalişti tineri şi talentaţi, formaţi la şcolile de fotbal din judeţ. Numai că Rapidul, ultima echipă care a pus laba pe banii Consiliului Local a ales să meargă pe un alt drum, falimentar din start, preferând să acorde credit în continuare fotbaliştilor blazaţi din vechea gardă, trecuţi de prima tinereţe, care aveau însă o calitate importantă, aceea de fi buni prieteni cu patronul echipei. Încăpăţânat şi prost sfătuit de cei mulţi care-i cântă în strună, Costel Bujoreanu n-a înţeles că odată aterizat de la Iţcani pe Areni, aşteptările şi cerinţele iubitorilor fotbalului sucevean de la echipa devenită între timp fanion a judeţului erau cu toate altele. Girate de lipsa de reacţie a lui Bujoreanu, au continuat să se întâmple lucruri stranii la club, cum numai la puţine echipe din mediul sătesc mai întâlneşti în anul 2010. Astfel, sub oblăduirea conducerii clubului, la întoarcerile din deplasări autocarul echipei se transformă într-o veritabilă crâşmă ambulantă, cei mai tineri fiind forţaţi să asculte şi nelipsitele manele din dotare, cântate la maxim din toţi rărunchii senatorilor de drept. Singurul care a încercat să ia poziţie în această problemă a fost antrenorul de astă primăvară al Rapidului, Ovidiu Ciobanu. Fostul căpitan al Forestei nu avea însă de unde să ştie atunci că această ingerinţă a sa în activităţile jucătorilor avea să-l coste postul, el fiind obligat să abdice de la cârma CFR-ului la nici două săptămâni de la respectivul incident.

 

Tabula rasa şi nea Petrică

În ce priveşte organizarea clubului, la Rapid este o adevărată tabula rasa. Dacă vrei să afli o informaţie, efectiv nu ai cu cine să vorbeşti. Sau dacă ai norocul să prinzi în sfârşit pe cineva la telefon, ai surpriza să constaţi că nu ştie să te lămurească în probleme elementare, cum ar fi data când începe returul. Au fost situaţii când nu s-a îngrijit nimeni să pună o banală sticlă de apă în cabina arbitrilor, însă la frecventele întâlniri între ei, rapidiştii, consumate la Centrul Comercial Zimbrul, se vorbea cu detaşare despre promovarea în Liga a II-a. Poate cea mai tare fază a fost aceea când la un meci din tur l-am văzut pe Petrică, instalatorul de la stadion, citind echipele de start la staţia de amplificare. Şi a făcut-o sobru, pătruns de importanţa momentului, cu ochelarii pe ochi şi îmbrăcat cu salopeta din dotare. Cu alte cuvinte nu s-au găsit 30 de lei pentru a-l tocmi pentru această treabă pe domnul Vaţlavec, crainicul tradiţional al stadionului Areni, un mare iubitor al fotbalului sucevean, care sunt sigur că ar fi făcut această treabă şi gratis dacă i-ar fi cerut-o în mod expres careva. Ca să nu mai spunem că din cauza vidului de conducere şi a lipsei de responsabilităţi a oficialilor clubului, Rapidul a ajuns în situaţia să-l folosească în două meciuri de campionat pe portarul Gavriloaia, căruia îi expirase între timp împrumutul de la Liceul cu Program Sportiv, lucru pe care nu l-a sesizat nimeni.

 

Bujoreanu, miuţe cu prietenii pe banii Primăriei

Nu trebuie omis nici faptul că în aproape un an şi jumătate de când evoluează pe Areni, oficialii clubului nu au fost în stare să organizeze nici măcar o banală conferinţă de presă. Astfel, informaţiile către iubitorii fotbalului au fost din ce în ce mai puţine, ajungându-se în situaţia ca ultimul meci de pe teren propriu al Rapidului să se desfăşoare în anonimatul binemeritat, cu doar 12 spectatori în tribune. Ca urmare a talentului de mare conducător al lui Costel Bujoreanu, Rapidul a ajuns să beneficieze pe Areni de mai puţini spectatori decât pe vremea când evolua la Iţcani. Asta în condiţiile în care intrarea pe stadion este gratis.

Dar, probabil că patronul echipei nu este afectat de toate aceste probleme, pentru că nu a reacţionat în vreun fel până acum la năzbâtiile care se întâmplă în ograda sa. El este fericit că poate zburda în voie pe gazonul de pe Areni, pentru, că poate nu aţi aflat, dar Costel Bujoreanu participă cot la cot cu jucătorii la antrenamentele echipei. Cum ar veni, nu poate să-şi ia o oră, undeva, la un teren sintetic, unde să facă slăbire împreună cu alţi oameni normali care se luptă cu kilogramele. Nu, lui îi place să bată mingea alături de fotbaliştii din dotare, iar de cele mai multe ori nu vine singur, ci mai aduce cu el şi alţi practicanţi de ocazie ai fotbalului, provenind din cercul său de prieteni. Pus în faţa acestei situaţii incomode pentru el, antrenorul Ion Buzoianu este forţat frecvent să renunţe la programul de antrenament stabilit iniţial, rezumând şedinţa de pregătire la o simplă miuţă, ca între vecinii de cartier.

Aşa stând lucrurile, locul 11 din 14 participante ocupat în prezent de Rapid în Seria I a Ligii a III-a nu poate fi decât în perfectă concordanţă cu ce se întâmplă la club.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rapid Suceava mai lipseşte doar Bendeac de la Mondenii.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
La Rapid Suceava mai lipseşte doar Bendeac de la Mondenii3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E si normal! trimis de
( 7 ian 2011, 11:36:52
Toti dorm in papuci mai ales domnul primar ! Dar are sa se trezeasca el fix la anul pe vremea aceasta cand o sa fie pe ultima suta de metri cu campania electorala si iar o sa ne promita ca o sa aduca fotbalul de liga 1 in iarba din Areni.Nu va e rusine?Oras cum e Suceava sa se zbata in anonimatul ligii a 3-a?
Dar de unde ca domnul Armean (patonul de la Betty) cand a vrut sa bage bani si a cerut exclusivitate adica el sa inchida si el sa deschida s-au opus consilierii,ca,de,vor si ei cota parte la transferuri!NESIMTITII !
2.   Todirascule nu pune botul trimis de
( 7 ian 2011, 11:42:16
dd-le Todirascu citind articolul se vede ca ai ceva cu Bujoreanu esti cam dur, poate un sambure de adevar exista in articolul tau dar daca ar sta asa lucrurile cum spui tu echipa este chiar ca la tara cum se spune dar sa nu uitam ca a eliminat in cupa Botosaniu, sa nu uitam ca anul trecut ii laudai in articolele tale, oare s-a a intamplat ceva intre tine si Bujoreanu, nu ti-a dat ce a trebuit ???
astept sa vad articole si despre neregulile si mafiotiile care se intampla si la Sporting , asa ai demonstra ca nu faci jocurile celor de la Sporting si esti un ziarist cu coloana vertebrala.
3.   Continuare trimis de
( 7 ian 2011, 11:43:42
din articolele tale de ieri si azi se vede clar ce interes ai , Sportingul plateste bine, fac pariu ca peste un an ai sa scrii la fel si despre Sporting , Prichici te foloseste pentru asi indeplini obiectivul precum cred ca a facut si Bujoreanul si apoi iti da cu piciorul , asa ca ar trebui sa fii corect daca intradevar te intereseaza ca Suceava sa aibe o echipa macar in liga 2 fara a avea emotii la retrogradare.
in articolele tale de ieri si azi se vede clar ce interes ai , Sportingul plateste bine, fac pariu ca peste un an ai sa scrii la fel si despre Sporting , Prichici te foloseste pentru asi indeplini obiectivul precum cred ca a facut si Bujoreanul si apoi iti da cu piciorul , asa ca ar trebui sa fii corect daca intradevar te intereseaza ca Suceava sa aibe o echipa macar in liga 2 fara a avea emotii la retrogradare.
4.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2011, 12:14:07
cat a fost CETATEA nu am lipsit de la nici un meci de pe ARENI! de cand joaca RAPID CFR pe ARENI am mers de doua ori si de fiecare data au luat bataie si au jucat ca niste jucatori de liga V si decat sa ma enervez mai bine stau acasa . si ca mine sunt mii de suceveni care iubesc fotbalul si ar veni la meci dar daca nu au ce sa vada prefera sa stea acasa. oare nu se cheltuie aiurea nisti bani cu echipa asta ? PRIMARUL cand isi va aduce aminte si de fotbal oare cand vor fi alegeri locale ? inteleg jucam in liga III dar sa vedem niste jucatori tineri care sa se formeze si sa faca in viitor o echipa a SUCEVEI in care sa ne bazam, un antrenor tanar dornic de afirmare care sa stie ce vrea si nu un antrenor tip RADU sau BUZOIANU ca astia am vazut ce pot. oare in suceava asta nu este un antrenor care sa ne scoata din mocirla asta ? noi degeaba ne zbatem pana nu o sa vina si cineva cu bani nu va fi nici fotbal la SUCEAVA .
5.   Frumos trimis de
( 8 ian 2011, 13:37:36
Suntem mari....am batut Botosaniu:)
Sa o lasam balta cu fotbalul in Suceava.HAi sa facem un hipermarchet in locul stadionului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei