Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest extins

Numărul greviştilor foamei în dosarul „heroina de la mall” a ajuns la şase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul „heroina de la mall” are implicaţii tot mai numeroase. Cel puţin în privinţa persoanelor care au decis să protesteze împotriva condamnărilor dictate de judecătorii Tribunalului şi ai Curţii de Apel Suceava. Dacă miercuri la amiază erau în greva foamei patru persoane, ieri numărul protestatarilor a ajuns la şase. Cei mai noi grevişti sunt Ovidiu Petru Apetri, zis „Grasu”, condamnat la şapte ani de închisoare, şi Lucian Lupu, zis „Lucas”, care a primit 15 ani de puşcărie cu ocazia proceselor de la Suceava. Protestul lui „Lucas” are loc în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, în timp ce „Grasu” s-a postat în faţa Palatului de Justiţie din Suceava. Acesta li se alătură astfel celorlalţi patru grevişti ai foamei, respectiv Radu şi Doiniţa Lupu, părinţii lui „Lucas”, Ramona Ionela Petriceac, soţia lui Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”, condamnat la 18 ani de închisoare, şi Cristian Gheorghe Filipciuc, zis „Fila”, care a primit 15 ani de închisoare.

„Înainte de Revelion am încercat să merg în audienţă la preşedintele Curţii de Apel Suceava pentru a afla de ce nu mi s-au admis probele pe care le-au adus în apărarea mea. Nu am fost primit şi mi s-a transmis că nu mai are audienţe. Am intrat în greva foamei pentru că mă consider nevinovat, iar dacă această cale de protest nu dă rezultate mă gândesc la sinucidere”, a declarat Ovidiu Apetri.

Doiniţa Lupu, persoana care se afla ieri în a patra zi de grevă a foamei, a declarat că nici o persoană din conducerea instanţelor sucevene nu i-a întrebat nimic despre acest protest şi că ia în calcul ca săptămâna viitoare toată lumea să se mute la Bucureşti, în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acolo unde va ajunge dosarul pentru judecarea recursului.

Între timp, în cursul zilei de marţi, un echipaj al Ambulanţei Suceava a consultat-o pe Doiniţa Lupu, căreia i-a transmis ca în cazul în care prezintă probleme să sune la 112 pentru a cere ajutor.

 

Condamnaţi pentru aproape două kg de heroină

În afara celor patru condamnaţi amintiţi mai sus, în acelaşi dosar s-au mai pronunţat alte două sentinţe. Marian Adrian Andruşcă, zis „Vulpiţa”, de 21 de ani, a primit cinci ani de închisoare, iar Ştefăniţă Cojocaru, de 32 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Cei şase au fost trimişi în judecată după ce în iunie 2009, anchetatorii au confiscat 1.950 de grame de heroină, în urma unui flagrant organizat în parcarea Iulius Mall Suceava. La finalul cercetărilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au stabilit partea de contribuţie a fiecăreia dintre cele şase persoane, care urmau să câştige 17.000 de euro din vânzarea drogurilor, bani ce aveau să revină proporţional membrilor grupării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul greviştilor foamei în dosarul „heroina de la mall” a ajuns la şase.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Numărul greviştilor foamei în dosarul „heroina de la mall” a ajuns la şase2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2011, 17:43:39
asa cum parintii infractorilor fac greva foamei si parintii din Suceava ar trebui sa faca ceva.
sa-i scuipe pe protestatari!!!
trebuie lasati sa vanda heroina nu?
doar comertul nu e interzis!!! happy
2.   Sunt prost? trimis de
( 8 ian 2011, 02:49:14
Eu nu inteleg un lucru: "grasu" care e condamnat la 7 ani de inchisoare + "vulpita" care este si el condamnat ... de ce nu sunt inchisi? de ce sunt in stare de libertate"? Cei care protesteaza in fata judecatoriei au aprobare pentru manifest? Caci eu daca merg acolo cu un mesaj pentru guvernanti, vine garda si ma ia ! Hai sa legalizam prostitutia si marijuana in ☭  mea ! Pis
3.   Concluzie trimis de
( 8 ian 2011, 10:13:46
Am mai intervenit la acest subiect suparat de nerusinarea acestor "oameni" Dar si de nepasarea celorlanti. Oare nimeni din oras nu este interesat de viitorul copiilor lor . Daca ar fi nenorociti de dependenta drogurilor vai ce repede ar striga si protesta ca organele nu au luat masuri. Acest grup de infractori cauta sa scape pentru a vinde din nou droguri (este o sursa mare de bani nemunciti). Plang acu dar trebuia sa planga educandui asa cum trebuie, acu culeg ce au semant. Daca chiar nu va intereseaza alaturati-va lor la greva ,dar daca va intereseaza si va gtanditi cu team ca unii dintre copii vostrii ar putea fi prins in plasa vanzatorilor de droguri luati atitudine , cel putin aratati-va dispretul cand treceti pe langa acesti nerusinati
Rog presa nu mai aduceti acest subiect in discutie , se creeaza impresia ca ii aparati.Scrieti cu majuscule atunci cand vor fi condamnati definitiv sa stim ca s-a facut dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei