Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

Hotărârea CJ privind repartizarea banilor la primării, supusă de PSD unui audit juridic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hotărârea Consiliului Judeţean prin care au fost repartizate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale a fost supusă unui audit juridic de către specialiştii PSD Suceava, a anunţat preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, juristul Ovidiu Donţu. Donţu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în primele 24 de ore au fost identificate trei elemente de nelegalitate, precizând că intenţia social democraţilor este aceea de a solicita revocarea hotărârii şi suspendarea în instanţă a acesteia.

Primul element de nelegalitate, a arătat Donţu, se referă la încălcarea calendarului prevăzut de lege pentru adoptarea unei astfel de hotărâri. „Legea prevede o dezbatere publică cu afişarea bugetului cu 30 de zile înainte. Câtă vreme consilierii judeţeni au fost informaţi cu jumătate de oră înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean, vom încerca să dovedim în instanţă că acest calendar nu a fost respectat. De asemenea, conform art. 33, alin. 5 din Legea finanţelor publice, în termen de cinci zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial există obligaţia Consiliului Judeţean de a solicita în scris primăriilor proiectele de dezvoltare locală pe care le au. Consider că aceste lucruri nu au fost respectate şi vom face un control de legalitate în instanţă a acestor paragrafe de lege”, a explicat preşedintele executiv al PSD Suceava.

 

„Hotărârea nu trebuia adoptată într-o şedinţă extraordinară a CJ”

Un al doilea element de nelegalitate al hotărârii de Consiliu Judeţean, în opinia lui Donţu, îl reprezintă faptul că aceasta a fost adoptată într-o şedinţă extraordinară a deliberativului.

„Legea prevede în mod expres situaţiile în care poate fi convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean şi se referă la prevenirea, limitarea sau înlăturarea calamităţilor. În al treilea rând am identificat o inadvertenţă în masa de împărţit pe care au avut-o în vedere Gheorghe Flutur şi Direcţia economică din Consiliul Judeţean.  Dacă domnul Gheorghe Flutur a împărţit 21% din impozitul pe venit, Direcţia economică a împărţit 20% din cotele defalcate din impozitul pe venit. Faţă de această situaţie, câtă vreme Gheorghe Flutur a avut în vedere o masă monetară de împărţit, iar Direcţia economică altă masă monetară, vom supune hotărârea de CJ unui control de legalitate”, a mai spus Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotărârea CJ privind repartizarea banilor la primării, supusă de PSD unui audit juridic.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Hotărârea CJ privind repartizarea banilor la primării, supusă de PSD unui audit juridic4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
( 7 ian 2011, 11:17:49
Preşedintele nepereche al Consiliului
Niciodată nu dă (pe el) vina
Face invitaţii în ,,romanian garden’’
La... ,,balamuc în Bucovina’’

Pretextul istoric e că’i o zonă
Cică turistică...efemeră
(ne)mântuit de’o mignionă
Ce prim-ministru(ea) se speră

Greaţa merge mai departe
Dacă priveşti(doar şi) în jur
Percepi o realitate
Cum că’i doare pe toţi în ***

Programe...proiecte...ambiţ
Toate’s ,,pe sticlă’’,din cuvinte
Şi(pe viitor)de te mai strâng chiloţii
Mai pune’l odată pe Flutur preşedinte
1.1  RE: *** trimis de
( 7 ian 2011, 19:25:33
DONTZZULE NUMA TU SA NU DESCHIZI GURA MAI CA PUTE A RAHAT SI A MORTI DIN STOMACU TAU MA...SA VA DEA DUMNEZEU LA TOTI CE MERITATI SI CE LE-ATI FACUT LA ALTI SEMENI
2.   PSD si...auditul...! trimis de
( 7 ian 2011, 11:23:07
2.1  RE: PSD si...auditul...! trimis de
( 7 ian 2011, 12:47:04
Să te frigi cu ger
Să’ţi faci clismă cu pelin
Să’ţi cauţi oxigenul în eter
Să negociez cui să mă’nchin

Să plângi pe furiş
Într’un doliu neostentativ
Să umpli un bol de griş
Cu piş...şi lacrimi,instinctiv

Ţi’e obidă pe prezent
Ura nu ţi se evaporă
Vrei,dar nu poţi fi indiferent
,,să trăiţi bine’’...ce metaforă

Vrăjit de o amintire
Te rătăceşti prin mintea ta
Oare ziua de mâine
V-a fi ca cea dinaintea sa ?
3.   PSD si auditul trimis de
( 7 ian 2011, 11:30:13
Sa spun ca mi-e rusine...sa citesc textual...spusele lui Dontu, sa spun ca Dontu-i lovit de amnezie...hai sa-i aduc minte...!Oare a uitat acest individ de epoca D ' Marza...?
Trebuie sa-i amintesc...sa-si aminteasca....de ce stie...prea bine...? Vrea exemple..concrete.., ori poate vrea sa ne spuna de km de drumuri asfaltati numai pe ...hartie cu Girigan...la durdulucul de...presat banii...in buzunarele lor , drumuri care au ramas si astazi nefacute...datorita interventiei DNA-ului...? Daca mai doriti intrebati primarii din perioada Marza..de alta coloratura politica decat...rosu ( PD, PNL,PRM si Independenti-urmatori PSD-ei).. La buna vedere...dar nu cu ..voi!!!!!!!!!!!!
4.   DE CE? trimis de
( 7 ian 2011, 14:51:46
Cei ce comentati favorabil portocaliilor raportandu-i la epoca psd-ista faceti greseala de a-i incuraja sa faca la fel....De ce nu-i combateti daca nu sunteti de acord ca e vorba de bani publici si de existenta cetatenilor si nu de mosteniri de la mama lor de-acasa....??????.
5.   Numai in trecut? trimis de
( 7 ian 2011, 16:13:25
Observ comentariile la afirmatiile d-lui Dontu si este consternant sa constati ca explicatia este " Da' Marza cum a facut? Noi de ce sa nu?". Mai oameni buni, mai tovarasi comentatori, cei ce conduc acum la putere in tara asta sunt cei care in numele Dreptatii si Adevarului, veneau sa indrepte greselile facute de altii si sa repare stricaciunile, nu sa arate ca si ei pot tot asa, ori ei chiar asta fac acum! Nu tin cont ca in spatele fiecarui ales PSD sau PNL sunt alegatori, din ce in ce mai multi alegatori, nu simt pulsul multimii. Chiar cred ca pot ignora multimea asta tacuta?
6.   Perceptie gresita... trimis de
( 7 ian 2011, 16:24:43
Este perceptia gresita la actuala putere ca daca masele n-au iesit in strada, este pentru ca si-au manifestat solidaritatea cu tot ce face, ca intr-un sat fara caini, actuala coalitie. (Aceasta apreciere a fost facuta la Sinaia de Marele, Inegalabilul nostru Conducator si repetata in ajun de An Nou, aici la Suceava, de dl. Flutur). Inexact, multimea asta tacuta nu mai trebuie haratita caci nu mai e mult pana explodeaza mamaliga, iar chestiunea cu o sala de sport intr-un sat si 200 de lei la alocatie, cum a facut Ceausescu, poate avea acelasi efect ca atunci.
7.   Nu e momentul arogantei! trimis de
( 7 ian 2011, 16:39:11
La inceput poate era, dar acum nu-i deloc momentul arogantei din partea reprezentantilor puterii, fiindca, vorba unui deputat de-al lor, roata se-nvarte. Nu vedeti cum curg felicitarile din Cancelariile europene pentru succesurile intrarii in Schengen? Am mai spus-o, nu tot ce-au facut cei dinainte, este rau si ce fac cei de acum, este bun, ba chiar sunt rezerve serioase de incredere. Conjunctura deosebit de favorabila a fondurilor europene, a fost pregatita 95% de ceilalti; in judet, programele SAMTID si ISPA (le-ati uitat?) au fost pregatite si incepute de ceilalti, astia de acum n-au venit pe un teren desertic!
8.   Dar ce-i mai important... trimis de
( 7 ian 2011, 16:52:25
Dar ce-i mai important este ca totul ce se face acum, se face EXCLUSIV din banii contribuabilului roman sau al celui din celelalte tari ale UE si niciun ban in folosul obstii nu este pus din buzunarele proprii ale vreunui puternic al zilei, de la orice nivel! Alesii, puternicii zilei, nu sunt decat administratorii banului public si fiecare va fi analizat dupa modul cum il administreaza, indiferent de la ce nivel este, de aceea, inclusiv la taierile de panglici, mai indreptatiti sunt cei ce contribuie la bugetul tarii, nu cei ce-l administreaza (si nu pe gratis)!
9.   Um.. trimis de
( 7 ian 2011, 21:31:14
Sunt singurul, sau mai sunt persoane care sunt plictisiti enorm si nu mai dau doi bani pe ce spun baietii astia. Fie ei rosii, portocale, lamai... Nici nu pot fi deranjat sa citesc mai mult de titlu.
10.   Oul sau Gaina ? trimis de
( 9 ian 2011, 00:14:45
Marza sau Flutur ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei