Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS: Aproape 38.000 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat au fost suspendate

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (18:05:26)

Aproape 38.000 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat (VMG), pentru care se plăteau peste opt milioane de lei, au fost suspendate din cauza neregulilor depistate, în 166 de localităţi fiind propusă suspendarea tuturor dosarelor verificate, informează, vineri, Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a desfăşurat, în perioada 20 mai - 30 septembrie, Campania naţională de control privind verificarea condiţiilor de stabilire şi acordare a ajutorului social (venit minim garantat), în total fiind verificate 3.181 de primării din toată ţara.

Potrivit sursei citate, în total au fost suspendate sau s-a dispus încetarea plăţilor pentru 37.949 de dosare, ceea ce reprezintă 13,15 la sută din numărul total de dosare aflate în plată (288.657).

"La un număr de 166 de primării au fost făcute propuneri de suspendare a tuturor dosarelor VMG verificate. Valoarea sumelor necheltuite ca urmare a suspendării/încetării din plată a dosarelor VMG se ridică la 8.172.873 lei. Pentru numărul total de dosare aflate în plată în primăriile inspectate, Trezoreria Statului achita lunar beneficiarilor de VMG 47.425.075 de lei", se arată în comunicatul remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

MMFPS precizează că valoarea amenzilor aplicate primăriilor verificate se ridică la 252.700 de lei.

Principalele deficienţe constatate vizează beneficiarii de ajutor social cu afecţiuni cronice invalidante, care nu au justificat incapacitatea de muncă prin prezentarea de Certificate medicale emise de medicul expert al asigurărilor sociale, orele de muncă nefiind calculate corespunzător salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, raportat la durata medie lunară a timpului de muncă.

O altă deficienţă se referă la faptul că primarii nu au dispus efectuarea de anchete sociale la interval de şase luni sau ori de câte ori a fost nevoie, aşa cum prevede legea.

De asemenea, o deficienţă în vederea urmăririi respectării condiţiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, primarii nu au respectat obligaţia să comunice agenţiei judeţene de prestaţii sociale, datele statistice privind numărul titularilor de ajutor social, plăţile efectuate şi drepturile băneşti aprobate cu acest titlu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS: Aproape 38.000 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat au fost suspendate.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS: Aproape 38.000 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat au fost suspendate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei