Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutate

Olărean promite că rădăuţenii vor avea cinematograf cu sistem 3D până de sărbători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a luat iniţiativa înfiinţării unui cinematograf 3D în localitate, noutate la nivel judeţean, şi şi-a propus ca până la finele anului să inaugureze noua sală care este situată în incinta Casei Municipale de Cultură. Aceasta, deoarece în municipiul Rădăuţi aproape că nu există nici o alternativă pentru petrecerea timpului liber. Dacă până în anii ”90 cele două cinematografe erau aglomerate cel puţin în perioada sfârşiturilor de săptămână, odată cu desfiinţarea lor, rădăuţenii au pierdut o variantă de relaxare, în condiţiile în care nu există nici teatru, nici filarmonică, iar municipiul este „ocolit” de orice gen de spectacol.

„În municipiul Rădăuţi nu mai există nici un cinematograf de ani buni. Am fost abordat în mai multe rânduri de tineri, dar şi de localnici mai vârstă, care şi-au exprimat dorinţa amenajării unui cinema şi în municipiul nostru. Astfel că am <cântărit> bine toate posibilităţile şi după o discuţie pe care am purtat-o cu directorul Casei Municipale de Cultură, am decis să înfiinţăm acolo o sală destinată proiecţiilor de filme în sistem 3D, pentru că totuşi suntem în anul 2010. Directorul Casei de Cultură are termen până la finele anului să inaugureze cinematograful, deja ne-am interesat de aparatură şi am ales o variantă convenabilă, atât din punct de vedere al performanţelor, cât şi al preţului. Cred că cinematograful va fi o alternativă pentru timpul liber al rădăuţenilor, pentru că, trebuie să recunosc, urbea noastră nu stă tocmai bine la acest capitol şi trebuie să mai animăm şi viaţa de aici”, a declarat primarul municipiului, Aurel Olărean.

Directorul Casei Municipale de Cultură, Ovidiu Foca, spune că la această dată sunt negocieri pentru achiziţionarea sistemului video şi că filmele vor rula în sala mică de la Casa de Cultură, iar inaugurarea cinematografului va fi făcută, cel mai probabil, în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Iniţial au fost trei variante pentru amenajarea cinematografului, trei săli, însă am optat pentru sala mică de la Casa de Cultură. Am optat pentru sistemul 3D pentru că filmele în format normal pot fi văzute de acasă de oricine. Suntem deja în tratative pentru achiziţionarea aparaturii, şi sper că în preajma sărbătorilor de iarnă vom inaugura noul cinematograf din Rădăuţi”, a precizat Ovidiu Foca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean promite că rădăuţenii vor avea cinematograf cu sistem 3D până de sărbători.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Olărean promite că rădăuţenii vor avea cinematograf cu sistem 3D până de sărbători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   3d? trimis de
( 5 nov 2010, 13:04:21
Banuiesc ca 3D vine de la " 3 Dobitoci" care pot pune botu la ce spune asta.
2.   3D trimis de
( 5 nov 2010, 15:20:59
Bai SIRJERKALOT eu sunt un dobitoc care spera sa se realizeze asha ceva. A trebuit sa merg in localitatea invecinata numita Cluj Napoca (cu treburi) ca sa vad doua filme 3D "Avatar" si "Alice in Wonderland". Superbe!Chiar daca costa 20 RON biletul. Asa ca lasa rautatile gratuite deoparte ca asha ceva nu mai este o chestie costisitoare. In 2-3 ani vom putea cumpara televiozare 3D la preturi rezonabile. Nu vezi ca se toarna filme, inclusiv documentare 3D pe banda rulanta.
3.   De vorbit aiurea e usor trimis de
( 6 nov 2010, 10:44:20
Domnule SIRJERKALOT nu cred ca daca se face un cinema 3d in Radauti asta inseamna sa fi dobitoc....eu ca sa vad un film 3d a trebuit sa ma duc in iasi..sa il vad....nici macar in Suceava nu a reusit sa termine lucrarile la Mall cu cinema-ul.....ar fi o idee super...si ar prinde la toata lumea....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei