Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS: Patru noi linii de finanţare în cadrul POSDRU ar putea fi deschise până la sfârşitul anului

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (18:05:56)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale anunţă, vineri, deschiderea, până la sfârşitul anului, a încă patru linii de finanţare destinate Serviciului Public de Ocupare, economiei sociale, iniţiativelor trans-naţionale pe piaţa muncii şi sustenabilităţii zonelor rurale.

Ministerul Muncii informează că, în perioada noiembrie-decembrie, vor fi deschise liniile de finanţare aferente următoarelor domenii de intervenţie: promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă, întărirea capacităţii Serviciului Public de Ocupare pentru furnizarea serviciilor de ocupare, dezvoltarea economiei sociale şi iniţiative trans-naţionale pe piaţa muncii.

În cadrul domeniului de intervenţie promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă vor fi finanţate operaţiuni care urmăresc integrarea pe piaţa muncii a persoanelor inactive din mediul rural, inclusiv a persoanelor
care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.

De asemenea, o atenţie deosebită va fi acordată tinerilor, femeilor, micilor întreprinzători sau viitorilor întreprinzători.

În cadrul domeniului de intervenţie este vizată întărirea capacităţii Serviciului Public de Ocupare pentru furnizarea serviciilor de ocupare în sensul de a fi sprijinite elaborarea şi implementarea metodelor şi instrumentelor adecvate de monitorizare şi evaluare pentru măsurarea impactului net al măsurilor active de ocupare, dezvoltarea şi utilizarea unui set de indicatori specifici pieţei muncii, în vederea unei adaptări eficiente a tipurilor de servicii de ocupare furnizate şi asigurarea unei calităţi corespunzătoare a acestora.

Pentru dezvoltarea economiei sociale, operaţiunile finanţate vor sprijini entităţi precum ONG-uri, cooperative sociale, asociaţii de ajutor reciproc, alte organizaţii de caritate şi voluntariat, ca instrumente flexibile şi sustenabile de asistenţă a comunităţilor în atingerea propriilor obiective: stimularea creării de locuri de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor, consolidarea capacităţii comunităţii pentru sprijinul social, mobilizarea grupurilor dezavantajate.

Finanţările pentru Iniţiative trans-naţionale pe piaţa muncii se concentrează asupra iniţiativelor transnaţionale ca o parte a strategiei privind schimbul de informaţii şi experienţă pe o piaţa inclusivă a muncii, cu alte state membre UE.

Vor fi încurajate parteneriatele cu parteneri transnaţionali care au avut rezultate pozitive în integrarea şi atragerea persoanelor în educaţie şi formare, iar cooperarea transnaţională va acoperi activităţi, precum: schimbul de informaţii şi schimbul de persoane între administraţii, formatori, actori relevanţi pe piaţa muncii şi în domeniul politicilor sociale, adaptarea şi transferul/preluarea experienţei altor state, studii şi evaluări, mai spune sursa citată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS: Patru noi linii de finanţare în cadrul POSDRU ar putea fi deschise până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS: Patru noi linii de finanţare în cadrul POSDRU ar putea fi deschise până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei