Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi:Sunt câteva state sceptice privind intrarea României în Schengen, încercăm să le convingem

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (15:57:48)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că există câteva state "sceptice" în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, pe care încearcă să le convingă, însă crede că aderarea se va face la termenul stabilit.

Baconschi a afirmat că există câteva state sceptice pe care reprezentanţii Ministerului de Externe încearcă să le convingă că legătura dintre Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este "artificială", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem câteva state sceptice, le convingem că legătura între Schengen şi MCV e artificială, că reforma în sistemul de justiţie a evoluat considerabil o dată prin adoptarea celor patru noi coduri (...) Deci sunt optimist. Mergem pe ideea că rămânem în calendarul stabilit. Va trebui să facem mult mai multă diplomaţie, nu numai noi de la Externe, ci şi colegii de la Justiţie şi afaceri interne, să vorbească din Bundestagul german, până la Parlamentul Olandez cu toate statele membre care au exprimat dubii cu privire la capacitatea noastră de a securiza cum trebuie frontiera Europei", a spus Baconschi.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a făcut nicio vizită până acum în Olanda, care este unul din aceste state "sceptice", Baconschi a replicat: "Până acum nu au avut un executiv clar. Noul cabinet s-a instalat. Avem în pregătire o vizită şi cred că şi colegul meu, domnul ministru Cătălin Predoiu (ministrul Justiţiei - n.r.), va merge foarte curând acolo".

Întrebat dacă îşi va da demisia în eventualitatea în care România nu va intra în Spaţiul Schengen, el a afirmat: "De ce credeţi că nu intrăm în Spaţiul Schengen, când v-am spus acum câteva momente câteva lucruri pe care le facem pentru a intra în Spaţiul Schengen?".

Miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi au participat, vineri, la o întâlnire cu delegaţia Comisiei pentru Dezvoltare Regională - REGI din cadrul Parlamentului European, la sediul Palatului Administrativ din Timişoara. Discuţiile au vizat prezentarea stadiului de aplicare a Programului Operaţional Regional – POR.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi:Sunt câteva state sceptice privind intrarea României în Schengen, încercăm să le convingem.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Baconschi:Sunt câteva state sceptice privind intrarea României în Schengen, încercăm să le convingem1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei