Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Adicost Distribution are un plan de reorganizare ambiţios

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Redresarea firmei Adicost Distribution se poate înfăptui într-un timp mai scurt decât s-a anticipat. Costel Chelaru, administratorul societăţii, a anunţat că astăzi va depune planul de reorganizare, plan care stabileşte detaliile pentru evitarea falimentului.

„Planul de reorganizare va fi depus la Tribunalul Suceava, la Registrul Comerţului, la Comitetul Creditorilor şi la administratorul judiciar. Acest plan este structurat pe obţinerea de venituri din închirierea patrimoniului şi a logisticii, precum şi din vânzarea imobilelor care nu mai sunt utile societăţii”, a explicat Costel Chelaru.

Acesta a ţinut să lămurească diferenţele dintre Adicost Distribution şi Adicost Exim, menţionând că nu a existat niciodată intenţia de a depune un plan de reorganizare pentru cea de a doua societate.

„Adicost Exim este într-adevăr firma mamă, dar după înfiinţarea Adicost Distribution, în cursul anului 2004, şi-a suspendat activitatea.

A redevenit activă la sfârşitul anului 2009 în tentativa de a salva Fidelio. Cum acest lucru nu a fost posibil din cauza problemelor cu care se confruntă economia românească, Adicost Exim, Fidelio şi o altă firmă, Albastru de Voroneţ, şi-au stopat activitatea. În cazul acestor firme nici nu s-a pus problema să venim cu un plan de reorganizare. Conştienţi că nu mai au viitor, am cerut intrarea în procedura simplificată a insolvenţei”, a precizat Costel Chelaru.

Cât priveşte planul de reorganizare pentru Adicost Distribution, Costel Chelaru este convins că acesta va fi aprobat de creditori şi asta pentru că veniturile care se pot obţine din închirierea sau înstrăinarea unor bunuri sunt sensibil mai mari decât cele care ar fi fost generate prin intrarea în faliment.

Potrivit ultimelor estimări, valoarea bunurilor Adicost Distribution se ridică la circa 6,8 milioane de lei, iar veniturile din închirieri în următorii trei ani sunt de ordinul a 3,3 milioane de lei. În total, datoriile societăţii se ridică la circa 23 de milioane de lei, cu menţiunea că şi încasările restante sunt substanţiale.

 

Chelaru: „Adicost este atacată pentru că nu mai poate susţine mesele festive”

Costel Chelaru s-a arătat deranjat de campania de presă susţinută de o anumită parte a ziarelor locale împotriva grupului de firme pe care le-a administrat. Acesta are şi o explicaţie a acestor atacuri sub centură. „Este o campanie de presă mai amplă, din motive care îmi scapă. Asociez aceste atacuri cu faptul că Adicost nu mai poate susţine mesele festive organizate de directorii publicaţiei care mă denigrează. Faptul că nu am reacţionat la această campanie de presă denigratoare a fost pentru că oarecum o merit. Am fost un pic prea entuziast când m-am implicat în preluarea lanţului de firme Fidelio, dar dacă ar fi fost un context economic firesc aveam toate şansele de reuşită. Cel mai simplu e să ataci pe cineva care e la pământ, şi asta văd că a devenit o practică pentru o anumită parte a presei sucevene care promovează scandalul cu orice preţ”, a spus Chelaru.

Omul de afaceri şi-a exprimat indignarea şi pentru faptul că articolele denigratoare sunt documentate lamentabil.

„Este vorba de informaţii eronate care apar în acele materiale împotriva firmei Adicost. Aceste informaţii sunt ca urmare a necunoaşterii legislaţiei şi îi recomand autorului articolului să pună mâna pe carte. Iar dacă el nu ştie, îi spun că planul de reorganizare este studiat şi acceptat sau respins de Comitetul Creditorilor şi nu de Tribunal, iar judecătorul sindic doar verifică actele din dosar”, a completat Costel Chelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adicost Distribution are un plan de reorganizare ambiţios.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Adicost Distribution are un plan de reorganizare ambiţios3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O MARE TZEAPA trimis de
( 5 nov 2010, 12:57:19
Un tepoi cat Casa de Cultura. Mare de tot! Daca cineva se uita in dosar si la preudo-planul de reorganizare, are sa isi dea seama ce mare tzeapa are sa fie. Sa ne spuna Chelaru, cum de a facut el planul ala de reorganizare fara sa aibe o evaluare a patrimoniului si a situatiei economice generale a societatii? Vad ca stie si legea insolventei. Dar ce nu stie el este ca acel comitet al creditorilor nu se poate substitui instantei de judecata. Sa mai puna el mana pe carte sa citeasca!
2.   Tare trimis de
( 5 nov 2010, 13:01:32
Is curios daca astia de la Adicost dau spaga tot in bilete la ordin laughing)
3.   No contry for old men trimis de
( 5 nov 2010, 18:18:17
daca o sa tina tot aceeasi angajati pe care i-a avut si care i-au ascuns problemele firmelor sale si daca o sa ii plateasca si pana acum cu o caruta de bani pt nimicul pe care il faceau o sa faca o branza mare, mai ales ca din furnizorii adicostului mai sunt 2-3 care sa continue contractele cu acest om de afaceri.....oricum o sa reuseasca sa iasa din nou la liman.....e de prea mult timp in afaceri ca sa se retraga "asa tanar"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei