Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură

Fumatul, interzis în Bazar şi în pieţele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare complex comercial din Suceava, Bazarul, a devenit, de câteva zile, locul unde fumatul este interzis, pe întreaga sa suprafaţă, de peste două hectare.

Aceeaşi interdicţie este valabilă şi în cele patru pieţe administrate de Primăria Suceava, unde pancartele cu “Fumatul interzis” au fost amplasate la intrare.

Chiar dacă noua măsură a fost adusă la cunoştinţa comercianţilor şi clienţilor prin semnele şi avertismentele scrise amplasate la intrările în Bazar şi în pieţe în urmă cu două zile, foarte multă lume o ignoră, atât din neştiinţă, cât şi din greutatea de a renunţa la acest viciu.

Ieri, cei mai mulţi fumători din Bazar erau chiar comercianţii, unii din ei fumând absolut fără nici o reţinere, neştiind de interdicţia impusă, în vreme ce alţii “palmau” ţigara când îi priveai mai insistent, ori o aruncau rapid pe jos, pentru a scăpa de ea.

“Trebuiau să ne spună şi nouă, să ştim că e interzis. Când venim noi la 4 dimineaţa, cu marfa, numai semnul de interzis fumatul nu îl vedem”, a spus unul dintre comercianţii surprinşi cu ţigara aprinsă.

“Stăm aici şi câte 12 ore pe zi, fumatul mă ajuta să-mi treacă mai uşor timpul. Fumez de mai bine de 15 ani, nu cred că mă pot lăsa acum”, mărturiseşte Ghiţă, unul dintre vânzătorii de la tarabele din Bazar.

Pe de altă parte, nefumătorii s-au arătat încântaţi de măsura luată de Administraţia Pieţelor şi Bazarului.

“Mi se pare normal să fie interzis fumatul în Bazar. Nu trebuie să înghiţi fumul altora, fără să vrei, plus că aici sunt atâtea hârtii aruncate pe jos, pot lua foc oricând şi să stârnească un incendiu”, spune Mariana B.

“E bine pentru sănătatea tuturor să interzică fumatul. Totuşi, cei care fumează, dintre noi, au grijă de obicei, nu fumează în chioşc, ci pe alei şi aruncă mucurile pe ciment”, e de părere Rodica S., care, deşi nu fumează, are prieteni fumători printre comercianţii din jurul său.

 

Avertismente, amenzi şi chiar desfacerea contractelor de închiriere, sancţiuni pentru fumători

Măsura de interzicere a fumatului în Bazar şi în pieţe vine ca urmare a unui control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în Bazar, pentru verificarea normelor PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor).

“Interzicerea fumatului a fost una dintre principalele concluzii ale inspecţiei, din cauza pericolului mare de declanşare a unui nou incendiu. Nu vrem să se repete ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când o parte mare din Bazar a ars. În toate centrele comerciale mari din lume fumatul este interzis. Cel mult, fumătorilor le sunt puse la dispoziţie spaţii special amenajate, vom face şi noi asta, în parcarea din spatele Bazarului”, a declarat Gelu Greceanu, şeful Administraţiei Pieţelor şi Bazarului.

Până acum, nici un comerciant sau vizitator nu a fost sancţionat pentru fumat, dar, în scurt timp, administratorii pieţelor şi Bazarului, precum şi poliţiştii comunitari, vor începe să dea avertismente şi amenzi, în cazul comercianţilor putându-se ajunge şi la desfacerea contractului de închiriere, în cazul în care ignoră avertismentele în mod repetat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fumatul, interzis în Bazar şi în pieţele Sucevei.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Fumatul, interzis în Bazar şi în pieţele Sucevei2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F bine!! trimis de
( 5 nov 2010, 11:34:56
mergeam la cumparaturi si suportam mirosul ala..multumim ca sa facut ceva pentru noi:D nu ar fi rau se interzica si prin Chagall..
1.1  RE: F bine!! trimis de
( 5 nov 2010, 13:00:54
te obliga cineva sa mergi in Chagall sa te afumi ? mai bine du-te la scoala ca ai nevoie
2.   ... trimis de
( 6 nov 2010, 00:36:14
au facut cumva spatii speciale pentru fumatori ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei