Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Aş spune foarte mult despre unele decizii CC,voi comenta în cărţile pe care le scriu după mandat

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (13:58:02)

Premierul Emil Boc a afirmat că va comenta mai mult unele decizii ale Curţii Constituţionale în cărţile pe care le va scrie după mandatul de prim-ministru, deocamdată rezumându–se la a lua act de hotărârea Curţii în cazul legii educaţiei, deşi consideră că demersul Guvernului a fost constituţional.

Întrebat, vineri, de presă care este opinia sa despre decizia CC în cazul legii educaţiei în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a declarat că această decizie este mai mult decât discutabilă, premierul a evitat să comenteze.

"Aş spune foarte multe, dar o să spun în cărţile pe care o să le scriu după ce voi termina mandatul, despre unele decizii ale Curţii. Acum pot doar să spun că în calitate de prim–ministru am luat act de decizie, apreciez că ceea ce a făcut Guvernul este exact în concordanţă cu textul constituţional, dar respectăm decizia şi, după motivare, vom găsi o soluţie pentru a promova în continuare această lege în regim de urgenţă, deoarece este necesară societăţii", a spus Boc.

Şeful statului a declarat, joi seară, la postul B1Tv, că decizia CC în cazul Legii educaţiei este mai mult decât discutabilă, menţionând că în momentul în care Guvernul a primit hotărârea Birourilor Permanente ale Parlamentului privind calendarul asumării, conflictul semnalat de Geoană a încetat.

De asemenea, el a spus că aşteptarea deciziei CC nu ar fi trebuit să întrerupă procesul de asumare la Parlament, unde ar fi trebuit să aibă loc citirea, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv în vederea angajării răspunderii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Aş spune foarte mult despre unele decizii CC,voi comenta în cărţile pe care le scriu după mandat.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Aş spune foarte mult despre unele decizii CC,voi comenta în cărţile pe care le scriu după mandat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Guvernul boc cel mai slab guvern din istoria roman trimis de
( 6 nov 2010, 02:01:08
o fi legea invatamintului necesara acestei tarii dar guvernul condus de tine si coalitia care te sustine sunt toxice pentru aceiasi tara.este foarte simplu,dom.presedinte basescu va spus foarte cal acest lucru dar voi nu/l bagati in seama.basescu este un baiat simtit si politicos si a crezut ca a/ti inteles ca trebuie sa plecati de bunavoie de la palatul victoria in urma acestor afirmatii ale sale dar voi grosi de obraz nu/l bagati in seama.pina la urma tot gaseste el ac de cojocul vostru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei