Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Criteriul tehnic de separare a fluxului de călători la Otopeni pentru Schengen a fost realizat

Vineri, 5 Noiembrie 2010 (13:59:29)

Obiectivul tehnic de separare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă–Otopeni a fluxului de călători din statele Schengen şi non–Schengen a fost realizat, iar celelalte secţiuni ale terminalului vor fi finalizate până în martie 2011, dată stabilită pentru aderarea României, a afirmat premierul Boc.

Şeful Guvernului a inspectat, vineri, împreună cu ministrul Transorturilor, lucrările de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti.

El a efectuat şi o simulare de trecere a frontierei prezentând la biroul de control cartea de identitate. Premierul a scăpat pe jos documentul, dar s–a aplecat şi l–a recuperat rapid.

"Obiectivul tehnic a fost realizat, sper să nu lase garda jos constructorul, iar lucrările să fie finalizate până în martie 2011", a spus Boc.

Premierul a amintit că datoria României este să asigure Uniunea Europeană că standardele de aderare au fost îndeplinite din punct de vedere tehnic şi că autorităţile de la Bucureşti au solicitat ca aderarea să nu fie legată de criterii politice, precum problematica romilor sau Mecanismul de Control şi Verificare în justiţie, care trebuie tratate separat.

El a arătat astfel că România este interesată de poziţia altor state, precum Olanda şi Franţa, în ceea ce priveşte aderarea României, pornind de la principiul că legarea acestui proces de orice criteriu politic ar reprezenta o încălcare a Tratatului UE.

La începutul lunii octombrie, premierul Emil Boc a inspectat de asemenea noul terminal care va deservi călători din Spaţiul Schengen şi a cerut conducerii Aeroportului Henri Coandă să finalizeze până la 4 noiembrie lucrările, avertizând că "vor cădea capete" dacă acest termen nu va fi respectat, iar aderarea României la Schengen va fi astfel afectată.

El a arătat atunci că lucrările sunt finalizate în prezent în proporţie de 75%, dar a atenţionat că proiectul trebuie finalizat până la 4 noiembrie, în condiţiile în care o misiune Schengen se va afla în România în perioada 15-17 noiembrie pentru a verifica dacă sunt îndeplinite standardele tehnice de aderare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Criteriul tehnic de separare a fluxului de călători la Otopeni pentru Schengen a fost realizat.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Criteriul tehnic de separare a fluxului de călători la Otopeni pentru Schengen a fost realizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei