Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două laboratoare clandestine de producere a drogurilor, de 500.000 de euro, găsite în Cluj şi Zalău

Marţi, 26 Octombrie 2010 (17:27:36)

Două laboratoare clandestine de producere a drogurilor, în valoare de peste 500.000 de euro, şi zece kilograme de droguri de risc şi mare risc au fost găsite de poliţişti în judeţele Cluj şi Zalău, patru persoane fiind deja arestate preventiv în acest caz, printre care liderii grupării.

Poliţiştii au stabilit că primul laborator a fost înfiinţat de S.G., de 54 de ani şi S.G.M., de 23 de ani, în diferite spaţii aparţinând familiei, folosind ustensile casnice pentru prepararea drogurilor, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.

Aceştia obţineau substanţele din România sau le importau din China şi Bulgaria, după care le prelucrau pentru a obţine droguri.

În urmă cu aproximativ un an, cei doi au început să angajeze persoane, în special tineri cu studii în domeniul chimiei sau persoane necalificate, care să-i ajute în prepararea drogurilor. În cursul anului 2010, aceştia au cumpărat noi imobile pe care le-au amenajat ca laboratoare sau depozite, precum şi aparatură şi ustensile de laborator (aparatură pentru pastilat, malaxoare, cântare profesionale, încălzitoare, depresurizatoare, aparate pentru măsurarea presiunii) şi sticlărie de laborator.

Drogurile şi substanţele erau distribuite în ţară sau străinătate (Anglia, Irlanda, Ucraina, Bulgaria, Ungaria), sumele obţinute fiind de ordinul sutelor de mii de euro.

Numai aparatura de laborator şi două dintre imobilele cumpărate depăşesc suma de 500.000 euro. Totodată, S.G. a cumpărat maşini de lux sau pentru transport marfă, stabilindu-se faptul că în unele situaţii acesta a primit inclusiv autoturisme în schimbul drogurilor.

Din cercetările efectuate a rezultat că cei doi erau sprijiniţi în activitatea infracţională de C.D., de 23 de ani, M.D.A., de 24 de ani, L.A., de 23 de ani, A.P.F., de 21 de ani, care vindeau drogurile pe raza judeţelor Sălaj şi Cluj. De asemenea, drogurile erau vândute prin intermediul altor persoane şi în Constanţa, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj-Napoca, sub supravegherea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, în perioada 29 septembrie-21 octombrie, ofiţerii au descins în mai multe zone din judeţele Cluj şi Sălaj, unde au făcut cinci percheziţii domiciliare la imobilele deţinute sau folosite de către S.G.M. şi S.G.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite două laboratoare care funcţionau cu ajutorul unor utilaje performante, comandate de către o parte dintre membrii reţelei din străinătate şi care asigurau producerea unor cantităţi mari de droguri. Aparatura permitea ca un număr mic de persoane să participe la procesul tehnologic.

În incinta laboratoarelor au fost descoperite cantităţi importante de substanţe chimice active, odorizanţi şi plante. A fost descoperit inclusiv un utilaj de producere a comprimatelor cu pansoane cu diferite logo-uri, precum şi cantităţi mari de substanţe chimice.

Poliţiştii antidrog au ridicat aproape două kilograme de salvie, peste 300 de grame de fragmente vegetale cu JWH 018, peste 5,5 kilograme de fragmente vegetale cu JWH 073 şi JWH 250, precum şi trei kilograme de substanţă pură JWH 018, toate fiind droguri de risc şi mare risc.

De asemenea, s-au descoperit grămezi de cenuşă despre care s-a stabilit că proveneau din arderea unor cantităţi de materie vegetală, ustensile şi produse chimice.

În aceste dosare sunt cercetaţi S.G.M., S.G., M.D.A , L. A. A. şi A. P.F., pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Patru dintre suspecţi au fost deja arestaţi preventiv.

Continuând investigaţiile, poliţiştii l-au găsit şi pe C.D., un alt membru al grupării, pe care l-au dus, marţi, la sediul DIICOT –Biroul Teritorial Cluj, pentru audieri.

Cercetările continuă pentru identificarea persoanelor implicate în cauză. De asemenea, sunt continuate analizele de laborator pentru identificarea tuturor substanţelor ridicate în urma percheziţiilor.

În derularea cercetărilor poliţiştii şi procurorii au colaborat cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Totodată, în instrumentarea cauzei, Poliţia Română a fost sprijinită şi de Drug Enforcement Agency-SUA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două laboratoare clandestine de producere a drogurilor, de 500.000 de euro, găsite în Cluj şi Zalău.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două laboratoare clandestine de producere a drogurilor, de 500.000 de euro, găsite în Cluj şi Zalău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei