Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operaţiune

“Agenţii secreţi” ai DSV, puşi să cumpere alimente expirate din supermaketuri

Marţi, 26 Octombrie 2010 (16:26:06)

Alimentele expirate sau pe cale de a expira, din magazinele şi supermarketurile din judeţ vor fi vânate de “agenţii secreţi” ai Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, care le vor cumpăra, cu bon şi chitanţă, pentru a le avea ca probe în faţa agenţilor comerciali care vor fi traşi la răspundere.
Directorul DSV Suceava, Petrea Dulgheru, a spus că deja a declanşat o serie de controale pe această problemă şi că în perioada următoare se va concentra mai mult pe astfel de acţiuni, nu doar în mediul urban, ci şi în cel rural.
“Sunt multe magazine şi supermarketuri care vând produse la limita expirării
Am informaţii că în mediul rural sunt magazine care aduc pulpe de pui la vrac şi le zdrobesc pe scările din faţa magazinului, pentru a le vinde la bucată. Acolo vom face controale foarte serioase pentru că nu este permis aşa ceva”, a declarat Petrea Dulgheru.
El a adăugat că din verificările de până acum, la foarte multe supermarketuri s-au găsit expuse la vânzare produse aproape expirate.
“Le atrag atenţia că acele produse nu trebuie să mai fie în magazin în ultima zi în care ele mai sunt valabile. Am oameni speciali puşi să cumpere produse expirate din magazine, cu chitanţă şi cu bon, după care vom chema la noi agenţii economici să le arătăm ce produse vând. Şi eu am cumpărat alimente expirate, cu care să le demonstrăm că nu procedează corect”, a mai spus şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, care de multă vreme a declarat război magazinelor care scot la vânzare produse expirate sau aproape expirate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Agenţii secreţi” ai DSV, puşi să cumpere alimente expirate din supermaketuri.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
“Agenţii secreţi” ai DSV, puşi să cumpere alimente expirate din supermaketuri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pont pentru DSV-isti trimis de
(26 oct 2010, 23:22:17
Mergeti in special in Real si in Auchan si veti vedea produse la vanzare care expira a doua zi introduse la promotii de gen 1+1 gratis. In special la produse lactate si mezeluri. Cercetati in special capetele de raft mai ferite de ochii tuturor. Succes! In plus in majoritatea supermarketelor si hipermarketelor o parte din mezelurile si branzeturile vrac care nu s-au vandut, sunt revidate si reetichetate cu o zi inainte de a expira, prelungindu-li-se astfel ilegal perioada de valabilitate, alta parte sunt introduse la prepararea mancarilor de pe raioanele cu mancaruri calde. In plus o parte din carnea de pui si de porc care expira peste o zi, acolo unde exista afumatori, este afumata si denumita ca produs propriu, o alta parte fiind bagata la carne tocata amestec si in pasta de mici. Si ne mai miram de ce merg aceste magazine in profit si pe vreme de criza. Daca ar avea ce face cu legumele stricate le-ar baga si pe acestea undeva. Ce ar trb sa mai verificati sunt cantarele...
2.   Pont pentru DSV-isti partea a 2-a trimis de
(26 oct 2010, 23:33:42
Cantarele de multe ori dau erori la cantarire si nu sunt calibrate si aduse la 0, prejudiciind de multe ori cantitatile cantarite si vandute clientilor. Ouale, faina, produsele care nu se prea vand in general si mai au 1-2 zile pana cand expira sunt introduse de asemeni in prelucrare termica si date spre vanzare clientilor. Mare atentie la pestele pe care-l cumparati in special cel eviscerat. Apa imbuteliata, sucurile, bauturile alcoolice mai ieftine sunt depozitate afara indiferent de anotimp si chiar daca producatorii interzic acest lucru. Ar mai fi multe lucruri de spus dar ne racim gura degeaba pentru ca tot nu exista destula implicare din partea autoritatilor romane cu privire la hegemonia hipermarketelor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei