Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Încercăm scoaterea din deficitul bugetului de stat a deficitului fondului de pensii

Marţi, 26 Octombrie 2010 (14:18:45)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că speră să găsească înţelegere la nivelul Consiliului European şi al Parlamentului European pentru scoaterea din deficitul bugetului de stat a deficitului fondului de pensii.

"Mandatul demnitarilor români care abordează problemele de stabilitate fiscală la nivel european şi naţional, în discuţiile cu Bruxelles-ul, e extrem de limpede: să încercăm să scoatem din deficitul bugetului de stat deficitul generat de bugetul de pensii. Apreciem că fără această abordare vom avea probleme în a ne asigurare resurse pentru propria dezvoltare şi, aşa cum spunea şi domnul preşedinte, ar fi incorect ca ţări care încearcă implementarea unui sistem modern, cu fonduri private de pensii, să fie penalizate exact pentru că au adoptat un sistem modern, care a contribuit şi el la crearea deficitelor la fondul de pensii", a declarat Băsescu.

El a făcut aceste afirmaţii în timpul declaraţiei de presă susţinută împreună cu preşedintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, aflat în vizită oficială în România.

"Sperăm ca la nivelul Consiliului European şi la nivelul Parlamentului European să se înţeleagă acest lucru. Voi fi foarte deschis: şi vechi state membre ale UE au deficite uriaşe ale fondurilor de pensii. Cred că vom reuşi să coagulăm o majoritate critică, în aşa fel încât subiectul să fie foarte serios abordat la nivelul Consiliului European. Oricum, Polonia şi România vor susţine această abordare a eliminării din deficitul de stat a deficitului fondului de pensii", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Bronislaw Komorowski susţinuse anterior că este important ca UE să susţină reforme de sistem, chiar şi dificile, ale ţărilor care au aderat la UE recent şi care au ales soluţii moderne.

"O astfel de soluţie a fost reprezentată şi de fondurile deschise de pensii. În ceea ce priveşte calcularea sau necalcularea lor în datoria publică, este o chestiune decisivă care ne dă un imbold sau ne descurajează să continuăm aceste reforme", a menţionat Komorowski.

În ultimii ani, bugetul asigurărilor sociale a fost sprijinit prin transferul unor sume de la bugetul de stat, pentru plata pensiilor. O astfel de procedură va fi aplicată şi anul viitor, când ar urma să fie alocată, conform proiectului de buget, o subvenţie de 12,8 miliarde lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Încercăm scoaterea din deficitul bugetului de stat a deficitului fondului de pensii.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Încercăm scoaterea din deficitul bugetului de stat a deficitului fondului de pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei