Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Joi, grevă generală în majoritatea şcolilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii din judeţul Suceava au decis să reia seria protestelor din educaţie, iar primul pas pe care îl fac va fi joi, când majoritatea dascălilor din şcolile sucevene vor fi în grevă generală.

Preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a declarat că „în urma referendumului printre membrii de sindicat, majoritatea au decis ca în ziua de joi să se afle în grevă generală”. Mai exact, Constantin Cernica a spus că „aproximativ 56% dintre şcoli au transmis deja rezultatele referendumului şi sunt pentru grevă generală”. Greva generală a cadrelor didactice din judeţ are loc în ziua în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe noua Lege a Educaţiei, lege cu care profesorii nu sunt de acord.

De asemenea, de astăzi, în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cadrele didactice vor purta banderolă albă la mână, în semn de solidaritate cu profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, care se află de patru zile în greva foamei, dar şi cu celelalte două cadre didactice din Caracal şi Arad, aflate tot în greva foamei.

Liderul de sindicat al profesorilor de la Şcoala Generală Nr. 5 „Jean Bart” din Suceava, Ioan Buzuleac, a declarat că „toţi membrii de sindicat au fost consultaţi cu privire la intrarea în grevă generală, şi mai mult de 50%+1 dintre aceştia au fost pentru grevă generală în ziua de joi”.

 

Dascălii din Sindicatul „Bucovina - Rădăuţi” au optat pentru grevă japoneză de două ore

Dascălii suceveni care fac parte din Sindicatul „Bucovina-Rădăuţi” au ales ca joi să facă grevă japoneză, de două ore. Preşedintele sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a declarat că „membrii de sindicat din toate şcolile au fost consultaţi şi au optat pentru grevă japoneză de două ore în intervalul 11:00-13:00”. Dascălii vor purta banderole albe la mâini. Potrivit liderului de sindicat Gheorghe Şorodoc, „cadrele didactice nu au dorit să intre în grevă generală, întrucât nu ar rezolva cu nimic situaţia, iar ei nu şi-ar primi banii pentru ziua de joi”.

Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului Suceava, afiliat la nivel naţional la „Cartel Alfa”, Traian Pădureţ, a declarat că „majoritatea dascălilor membri în acest sindicat au optat pentru intrarea în grevă generală în ziua de joi”. De asemenea, membrii acestui sindicat, nu numai cadre didactice, ci şi angajaţi din alte instituţii bugetare, au anunţat că miercuri vor fi în grevă japoneză.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea Educaţiei. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că va trimite o sesizare către Curtea Constituţională în legătură cu existenţa unui conflict între instituţiile statului în cazul acestei legi, întrucât actul normativ se afla în procedură legislativă la Senat şi nu poate fi retras.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joi, grevă generală în majoritatea şcolilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Joi, grevă generală în majoritatea şcolilor din judeţ5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Brodina=falcau=carcalete=primar popescu=sorodoc=pd trimis de
(26 oct 2010, 11:49:07
sa ne traiasca directoarele portocalii si blonde pe deasupra si pe dede-supturi
...si blonda directoare stela de la falcau la fel ca si egal de blonda directoare steluta de la brodina sug...bani, sug......,sug.
mai vreti greva,nu-i nevoie,si nici voie devreme ce sefele cu gura sug si sug....
mai vino gica pe la noi poate prinzi si tu rand . dupa primar. evident. totusi, protejati-va. hiv-ul dauneaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei