Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Profesoara Ioniţe face greva foamei degeaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ora la care scriu aceste rânduri, profesoara Viorica Ioniţe din Fălticeni se află în greva foamei. Lidera sindicatului de la Colegiul „Mihai Băcescu” din Fălticeni este nemulţumită de cum tratează Ministerul Educaţiei şcoala românească şi vrea să-şi manifeste, astfel, solidaritatea faţă de învăţătoarea Cristina Anghel din Caracal.

Doamna Ioniţe a subliniat că este profesoară de economie şi a dorit să traducă „în concepte” protestul domniei sale. Aveţi traducerea: „A fost un proces foarte laborios. Întâi s-a născut ideea de a protesta, apoi m-am gândit la formele de protest, le-am selectat în funcţie de situaţia pe care o traversăm toţi cei din învăţământ, nu doar eu. Am cântărit aceste alternative. Apoi am pus în balanţă, pentru două dintre acestea, eforturile şi efectele, apoi am luat decizia pentru aceea care cred eu se va traduce prin eficienţă, adică un rezultat cât mai bun pentru efortul făcut”.

Din câte observ, doamna Ioniţe este foarte dedicată studiului. De aceea, presupun că aceasta nu a avut timp să se uite la ce se întâmplă în ţara asta şi, în consecinţă, nu a avut cum să încerce să priceapă în ce lume trăim.

În primul rând, în cazul în care, presupunând prin absurd, ministrul Daniel Funeriu ar asculta explicaţiile Vioricăi Ioniţe, acesta nu ar înţelege mare lucru. Asta fiindcă ministrul Educaţiei pare a fi turc din moment ce nu pricepe nimic din ceea ce-i tot spun profesorii, sindicatele şi presa.

În al doilea rând, chiar dacă, presupunând prin absurd, ar înţelege ce i se spune pe româneşte, Daniel Funeriu tot nu ar face nimic fiindcă nu poate. Domnul Funeriu nu este decât un umil executant al ordinelor primite de la cei doi prim-miniştri ai României, Traian Băsescu şi Jeffrey Franks. Ca să nu-şi piardă funcţia, domnul Funeriu, acest Fuhreriu al Educaţiei româneşti, ar fi în stare să-i sugereze doamnei Ioniţe să facă şi greva setei, şi să renunţe la asistenţa medicală oferită greviştilor foamei. Aceste lucruri ar fi şi spre binele profesoarei care, totuşi, nu trebuie să se chinuiască prea mult.

Fiind prinsă cu studiul, Viorica Ioniţe n-are de unde să ştie că Puterea şi-a propus să scoată România din criza în care au băgat-o tracii, celţii, vizigoţii şi hunii, şi nu pe români. Iar ţara are 20 de milioane de locuitori. De aceea, un profesor, doi, trei, zece, o sută sau o mie plecaţi pe lumea cealaltă nu înseamnă mare lucru. Oricum, profesorii sunt şi ei oameni şi, deci, mai devreme sau mai târziu, mor. Loviţi de maşini, de inimă rea, de dureri de ficat, de bătrâneţe, de foame, nici nu mai contează.

În concluzie, Viorica Ioniţe face greva foamei degeaba. Cum doamna Ioniţe este ocupată cu studiul şi, mai nou, cu greva foamei, îl rog pe unul dintre colegii domniei sale, care are un pic de timp, să-i citească aceste rânduri. Asta pentru ca Viorica Ioniţe să nu spună pe lumea cealaltă că n-a ştiut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara Ioniţe face greva foamei degeaba.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Profesoara Ioniţe face greva foamei degeaba4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De asemeni, nu stie... trimis de
(26 oct 2010, 16:37:06
De asemeni, doamna Ionite nu stie ca sindicatele nu-i vor sari in sprijin, ci ca se vor multumi cu, eventual, cate o ''japoneza" mic-mica, ca sa nu spuna cineva ca nu sunt si ei solidari cu cei ce, individual, lupta pentru drepturile lor. Imi pare rau s-o spun, dar accentuez cele afirmate de domnul Sorin Avram: doamna profesoara Ionite face greva foamei degeaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei