Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protestatarii de la Cotroceni i-au dedicat o broşură lui Băsescu, amintindu-i promisiunile făcute

Marţi, 5 Octombrie 2010 (14:31:54)

Protestatarii adunaţi, marţi, la Palatul Cotroceni, i-au dedicat preşedintelui Traian Băsescu o broşură numită "Omagiu", în care îi amintesc de promisiunile făcute din 2004 până în prezent şi, deşi au promis să nu scandeze, au cerut demisia acestuia, a premierului şi a ministrului Educaţiei.

Sindicaliştii din învăţământ i-au solicitat lui Traian Băsescu demiterea premierului Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Danier Funeriu.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat la protest că îi pare rău pentru momentele prin care trece preşedintele, dar sindicaliştii au venit la Cotroceni pentru că Traian Băsescu este şi preşedinte, şi premier, şi reprezentantul Parlamentului.

"Îi cerem să-i dea afară pe Emil Boc şi Daniel Funeriu, pentru că ne-au adus în această stare. Cerem demiterea celui mai infatuat ministru al Educaţiei, care-şi trimite copiii la şcoli în străinătate. Îl acuzăm pe Traian Băsescu că de la el au plecat toate necazurile noastre. El a zis «Daţi afară intelectualii! Tăiaţi salariile intelectualilor!». A avut nevoie de noi doar la urne", a spus Isvoranu.

Sindicaliştii strigă, în faţa Palatului Cotroceni, "Demnitate!", "Unitate!", "Demisia!" şi "Jos Băsescu! Jos Guvernul Boc!".

De asemenea, ei i-au dedicat şefului statului o broşură numită "Omagiu", în care îi amintesc o parte din discursurile şi declaraţiile sale, din 2004 până în prezent.

Pe prima parte a broşurii, sindicaliştii au scris: "Avem deosebita plăcere să dăruim acest volum domnului Traian Băsescu, preşedintele României, pentru a-i adresa, în acest fel, cele mai calde mulţumiri conducerii partidului şi de stat, pentru importanţa pe care o acordă educaţiei, precum şi pentru aprecierile vizionare şi viitorul strălucit pe care îl pregăteşte învăţământului de toate gradele din această ţară. Cu deosebită stimă şi apreciere, angajaţii din învăţământ".

Totodată, trei dintre sindicalişti au venit îmbrăcaţi în Moartea, un pirat şi, respectiv, o vrăjitoare.

O delegaţie a sindicaliştilor de la Spiru Haret şi FEN a intrat, marţi, la prânz, în Palatul Cotroceni, pentru a lăsa un memoriu cu revendicările protestarilor şi o urnă cu fluturaşi de salarii ale unora dintre sindicalişti.

Aproximativ 1.500 de cadre didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret" protestează la Palatul Cotroceni, cerând salarii decente şi stoparea disponibilizărilor din sistemul educaţiei.

Protestarii sunt din judeţele Timişoara, Satu Mare, Giurgiu, Iaşi, Brăila, Vâlcea, Galaţi, Gorj şi Teleroman.

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiș i-a invitat, marţi, de la ora 13.40, la sediul MMFSP, pe reprezentanții Federației Sindicatelor din Învǎțǎmant Spiru Haret, ai Federației Educației Naționale şi ai Federației Sindicatelor Libere din Învǎțǎmant pentru prezentarea revendicǎrilor și continuarea dialogului pe baza acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii de la Cotroceni i-au dedicat o broşură lui Băsescu, amintindu-i promisiunile făcute.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestatarii de la Cotroceni i-au dedicat o broşură lui Băsescu, amintindu-i promisiunile făcute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei