Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor

Marţi, 5 Octombrie 2010 (16:27:19)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în cadrul întâlnirii dintre primul-ministru şi membrii Consiliului Superior al Magistraturii, că susţine o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor şi că va pleda în Guvern şi Coaliţie pentru un acord politic pe această chestiune.

Primul-ministru, Emil Boc, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, au participat marţi, la o discuţie cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi cu reprezentanţii Asociaţiilor profesionale ale magistraţilor.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme de actualitate pentru sistemul judiciar, printre care gradul mare de încărcare cu dosare, investiţiile sau Legea unică de salarizare.

"Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor. Formula agreată tehnic între Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor, CSM, ICCJ, Ministerul Public are şi suportul nostru şi voi pleda în Guvern şi Coaliţie pentru un acord politic pe această formulă", a spus Predoiu.

În opinia, demnitarului, ar fi dovada prioritizării justiţiei ca putere în stat şi domeniu strategic.

"În acelaşi timp, subliniez importanţa cheltuirii fondurilor alocate investiţiilor de către instanţe în termenele optime, fără întârzieri. În fine, subliniez importanţa respectării statutului magistraţilor nu numai de către Executiv şi Legislativ, ci şi de către magistraţi, indiferent de situaţie şi greutăţi. Dialogul de astăzi dintre Primul ministru şi CSM va ajuta la găsirea formulelor acceptabile pentru sistemul judiciar", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Emil Boc a fost invitat în urmă cu câteva luni, de către CSM la o întrevedere, premierul dând curs acesteia marţi, chiar de ziua de naştere a Floricăi Bejinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei