Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A murit mama preşedintelui Băsescu

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a murit, ieri, la Constanţa, la vârsta de 82 de ani, ea suferind de o boală gravă şi fiind operată la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu".

În octombrie 2009, Elena Băsescu, ce suferea de cancer la sân a fost internată la Institutul Oncologic Fundeni din Capitală.

Atunci, şeful statului nu a dorit să dea detalii despre starea de sănătate a mamei sale, precizând că are grijă de aceasta.

Tot în octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a recitat, în emisiunea "Divertis - Serviciul Român de Comedie", de la Pro TV, o poezie scrisă de el în tinereţe, pe puntea Bricului Mircea, dedicată mamei şi celor de acasă: "Deasupră-ţi cerul se înalţă / Şi de pe el privesc în jos / Sute de stele ce-l admiră / Pe bravul om prietenos".

Uşor fâstâcit după acest moment, preşedintele a mărturisit că a uitat ultimele rânduri, scrise cu mulţi ani în urmă, însă, până la finalul emisiunii, şi le-a amintit.

"Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră / Întors din nou la ţărmul tău iubit / Ai alergat grăbit spre casă / Să vezi iar chipul mamei fericit. / Casa era pustie şi cernită / Şi ai plecat încet, spre cimitir / Ca să aşezi în ţărâna încă proaspăt răvăşită / Un trandafir, trei lacrimi şi-un sărut / La capul mamei ce murise tristă / Cu gândul la copilul ce-a crescut", a recitat Traian Băsescu, vizibil emoţionat, aplaudat de cei prezenţi.

Mama şefului statului avea 82 de ani şi locuia în Constanţa. Şeful statului îşi vizita mama la Constanţa în majoritatea ocaziilor când mergea pe litoral.

Preşedintele Traian Băsescu se află la Bruxelles, la summit-ul Asia-Europa, de unde ar fi trebuit să revină azi în ţară.

Maria Băsescu, soţia şefului statului, a ajuns, ieri, în jurul orei 19.15, la locuinţa soacrei sale şi nu a făcut nici un fel de declaraţii la intrarea în blocul de pe strada Arcului, din municipiul Constanţa, unde locuia Elena Băsescu.

Cu mai puţin de o oră înainte, de la locuinţa în care stătea Elenei Băsescu a plecat Mircea Băsescu, fratele şefului statului, care nu a făcut nici el vreo declaraţie presei, spunând doar că deocamdată nu a fost stabilită data când va avea loc înmormântarea.

Cel mai probabil, trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu ar urma să fie depus la casa mortuară "Casa albastră", din Constanţa, situată în apropierea Cimitirului Central din municipiu.

Traian Băsescu îşi vizitase mama, sâmbătă, la Constanţa, iar la sfârşitul săptămânii trecute Elena Băsescu, grav bolnavă, a fost împărtăşită de un preot, afirmă vecini ai acesteia, care au mai spus că şeful statului a venit în vizită la mama sa ştiind că este grav bolnavă.

Unul dintre vecinii Elenei Băsescu a spus că ultima dată s-a întâlnit cu aceasta vineri, când femeia coborâse în faţa blocului.

În faţa blocului de pe strada Arcului din Constanţa, unde locuia mama preşedintelui, se află un agent SPP, care le-a transmis jurnaliştilor ajunşi acolo că familia Băsescu a solicitat intimitate.

 

Băsescu şi-a scurtat vizita la Bruxelles

În urma decesului mamei sale, preşedintele Traian Băsescu şi-a scurtat vizita de două zile la Bruxelles şi urma să revină aseară în ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit mama preşedintelui Băsescu.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
A murit mama preşedintelui Băsescu2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu sa o odihneasca in pace ! trimis de
( 5 oct 2010, 12:02:37
Sa-i fie tarana usoara si probabil ca s-a imbolnavit si din vina fiului risipitor care a ajuns sa distruga destinele a milioane de romani. Mi-e mila de ea ca batran, dar nu mi-e mila deloc de fiul acesteia fiindca si-a batut si isi bate joc in continuare de o natie intreaga natie ai carei cetateni sunt nevoiti sa plece intoate cele 4 zari din cauza acestor talhari nesatui .
2.   !!!!! trimis de
( 6 oct 2010, 00:24:55
autorul primului comentariu are perfecta dreptate si sunt intrutotul de acord cu cele scrise

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei