Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii au adresat mesaje de condoleanţe preşedintelui Băsescu şi au cântat în cor imnul naţional

Marţi, 5 Octombrie 2010 (13:45:01)

Liderii FSLI au adresat un mesaj de condoleanţe preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi cele aproximativ 5.000 de cadre didactice care protestează în Piaţa Victoriei au intonat în cor imnul naţional.

Tonul imnului a fost dat de un copil care avea prinsă pe haină o foaie pe care scria "Trăim fără educaţie", mesaj însoţit de multe semne de întrebare.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, s-a adresat celor prezenţi în Piaţa Victoriei, spunându-le că mesajul pe care vor să-l transmită profesorii, marţi, în stradă, este de a salva şcoala românească şi de face din ea una de calitate cu care "toţi să ne mândrim".

'Am ieşit azi (marţi - n.r) în stradă pentru că ne aflăm într-o stare de disperare. Salariaţii din învăţământ sunt umiliţi şi marginalizaţi de o putere coruptă care-şi cunoaşte doar interesele de clan, iar noi spunem azi că asa nu se mai poate", a fost mesajul lui Cornea.

Liderul FSLI a amintit, în discursul său, situaţia părinţilor cărora nu li se oferă posbilitatea de a avea şanse egale la educaţie pentru copiii lor care învaţă după manuale învechite şi roase de timp.

Sindicaliştii strigă "Jos Guvernul", ei având pancarte pe care scrie "Să muriţi bine", "Urlă foamea-n noi", "Ardealul nu vă vrea".

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiș i-a invitat, marţi, de la ora 13.40, la sediul MMFSP, pe reprezentanții Federației Sindicatelor din Învǎțǎmant Spiru Haret, ai Federației Educației Naționale şi ai Federației Sindicatelor Libere din Învǎțǎmant pentru prezentarea revendicǎrilor și continuarea dialogului pe baza acestora.

Cadrele didactice care s-au adunat în Piaţa Victoriei au adus la protest o catedră şi un scaun vechi, precum şi două table în care sunt trecute note pentru premierul Emil Boc şi ministrul Daniel Funeriu, ambii fiind menţionaţi ca "repetenţi" legat de măsurile luate.

Conform menţiunilor pe pe tabla pe care este notată activitatea premierului Emil Boc, acesta "a primit" 2 la legea salarizării, 3 la finanţarea învăţământului, 1 la aplicarea Legii 221, 2 la legea pensiilor, 1 la măsurile anticriză. În raport cu aceste note, premierul este declarat "repetent" de către sindicalişti.

Pe ministrul Funeriu, dascălii l-au notat cu 4 la reforma învăţământului, 2 la legea educaţiei, 2 la calitatea în educaţie, 2 la programele şcolare, 1 la dialog social, rezultâtdn astfel acelaţi "statut" de "repetent".

Aproximativ 5.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat în Piaţa Victoriei, unde vor protesta cerând salarii decente, oprirea disponibilizărilor, dar şi investiţii în şcoli.

Liderii FSL anunţau că la protestul de marţi vor fi prezente aproximativ 10.000 de persoane.

După o oră şi jumătate de protest la Guvern, sindicaliştii FSLI se vor încolona şi vor pleca în marş pe Calea Victoriei. Pe traseul marşului, protestatarii vor opri la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei pentru a-şi striga nemulţumirile.

Protestul celor de la FSLI ar urma să se încheie după trei ore, iar între 14.00 şi 15.00 aceştia vor pleca din Piaţa George Enescu, unde îi aşteaptă autocarele şi microbuzele, pentru a părăsi Capitala.

Pe de altă parte, sindicalişti ai "Spiru Haret" şi ai FEN s-au adunat pentru a protesta la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii au adresat mesaje de condoleanţe preşedintelui Băsescu şi au cântat în cor imnul naţional.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii au adresat mesaje de condoleanţe preşedintelui Băsescu şi au cântat în cor imnul naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei