Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Regele Gică Flutur, purtătorul tricoului cu numărul 10

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalul săptămânii trecute, în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava s-a bătut mingea în mod organizat. A avut loc prima şi, cred, ultima ediţie a „Cupei bugetarului” la fotbal. Campionatul de stricat pereţii sălii în care joacă echipa locală de handbal masculin de Liga Naţională, CS Universitatea, a fost organizat pentru liderul PD-L Suceava şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Populaţia judeţului de la oraşe şi sate, indiferent de sex, vârstă şi religie, a putut, astfel, afla că domnul Flutur nu este doar primul constructor, primul agricultor, primul apicultor şi primul medic al Sucevei, ci şi primul fotbalist. Primul fotbalist care nu are nici o treabă cu fotbalul pentru că Gheorghe Flutur nu a demonstrat până acum că ar iubi sportul, în general, şi fotbalul, în special. Iar dacă nu iubeşti sportul înseamnă că nu poţi să le ai cu mingea sau cu pucul.

Domnul Flutur a dat lovitura de începere a minicampionatului, iar apoi a dat o declaraţie de presă în care a spus ceva despre bugetari, solidaritate şi mişcare. În nici un caz n-a fost vorba despre mişcarea sindicală. După ce-a lovit mingea, Gheorghe Flutur a primit aplauze din partea bugetarilor care, în loc să fie la serviciu, veniseră să-i facă galerie domnului preşedinte.

Păcat că domnul Flutur nu a rămas în continuare pe teren pentru a ne demonstra că, de fapt, el este meseriaş la făcut canadiene. Pardon, aia-i la hochei. Sau o aeriană. Escuzemoa, aia-i la handbal şi-i verişoară dreaptă (cu stânga-s bandiţii de la PSD) cu slam-dunk-ul de la baschet. Mi-ar fi plăcut să-l văd pe domnul Flutur jucând fotbal şi băgând în minge efectul „Maricel Voinea”, şi să comentez meciul la staţia de amplificare a mesajelor electorale ale PD-L.

În uralele publicului, doamnelor, domnilor şi băi votanţilor, intră pe teren cu numărul 10, şi de aia nimeni nu-l întrece, Gheorghe Flutur! Regele Gică Flutur! Mulţimea este în delir. Un tânăr care era mai în delir decât ceilalţi din cauza plantelor etnobotanice a fost evacuat de jandarmi în ţipetele fanilor lui Gică: „Ieşi afară, poamă ordinară!”. Majoretele îmbrăcate în bundiţe de jder fac flic-flacuri sub ochii flămânzi ai spectatorilor care nu mai au ochi decât pentru broderiile gogoşarilor produşi în Bucovina. La boxe sună ultimul hit al lui Alexandru Recolciuc, „Zi-i, băi, Gică, zi-i!”. Gică intră în posesia balonului! Regele driblează tot ce-i iese în cale! Gică ajunge singur cu portarul! Regele se pregăteşte să lobeze peste portarul care se făcuse preş în faţa sa! Însă, vai! Un bugetar care nu văzuse că la minge se află chiar el, Regele, are o intrare criminală la acesta! Regele este la pământ! Tribunele au amuţit! Toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava care încă n-au plecat la muncă în străinătate dau buzna cu tărgile pe teren pentru a-i acorda primul ajutor Regelui! Bolta sălii de sport s-a crăpat, iar flotila de elicoptere SMURD cu Rayed Arafat atârnat pe scară şi ţinând în dinţi o pungă de ser fiziologic a aterizat pe suprafaţa de joc! Tribunele şi-au revenit şi au început să se uite cu furie la bugetarul criminal şi să ţipe: „Jandarmii e cu noi, jandarmii e cu noi!”,  „Daţi afară, javra ordinară!”, „Justiţia e cu noi, justiţia e cu noi!” şi „Marş la cremenal, jucător penal!”. Regele dă semne că-şi revine! Sala este în delir! Majoretele fac flic-flacuri! Alexandru Recolciuc cântă de sare cămeşa de pe el! Majoretele, spectatorii şi Alexandru Recolciuc se opresc din activităţile lor curente şi încep să strige: „Regele Mihai! Regele Mihai!”. După un moment de uluială, actorii acestei scene  îşi revin şi ţipă: „Hagi, Hagi, Hagi!”. Regele Gică pare că şi-a revenit complet! Îşi aranjează mingea la punctul cu var căzut de pe tavan în timpul desantului SMURD! Gică Flutur îşi ia elan! Toată lumea tropăie şi strigă: „E gol, e gol, e gol, e gol, e gol!”. Gheorghe Flutur se uită ca nu cumva să-i fi căzut şortul! Se apropie de minge, şutează cu forţă şi… Şi… Şi… Începând de astăzi, 5 octombrie 2010, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv nu mai are peretele din partea de nord. Gică Flutur l-a băgat pe portar cu tot cu minge în poartă, poarta a intrat în zid, iar zidul a ajuns în curtea unui gospodar care nu mai avea bani să-şi termine pensiunea turistică. Ăsta da „Produs în Bucovina”. Ăsta da „Turism în Bucovina”. Şi, în sfârşit, naţionala de fotbal a României are pe cine îmbrăca în tricoul cu numărul 10. Mutule, eşti cel mai bun!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regele Gică Flutur, purtătorul tricoului cu numărul 10.
 Vizualizări articol: 2145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Regele Gică Flutur, purtătorul tricoului cu numărul 105.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei