Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc insistă la CSM pentru respectarea calendarului de eliminare a MCV în justiţie

Marţi, 5 Octombrie 2010 (15:06:06)

Calendarul de aplicare a măsurilor pentru eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie, instituit de Comisia Europeană, trebuie respectat, inclusiv prin adoptarea de către Parlament a legislaţiei aferente, a declarat premierul Emil Boc, la finalul discuţiei cu reprezentanţii CSM.

"Am discutat de aspectele legate de MCV pe justiţie, astfel încât calendarul stabilit să fie respectat şi implementat, pentru ca România să poată ajunge la eliminarea acestui mecanism de cooperare şi verificare pe justiţie", a spus Boc.

El a susţinut că există un acord al puterii judecătoreşti pentru Legea reformei sistemului judiciar, cunoscută sub denumirea de "Legea Micii Reforme", act normativ care, în opinia premierului, va reduce durata proceselor şi va degreva instanţele de anumite sarcini, asigurând funcţionalitatea sistemului.

Premierul a arătat că a luat act de solicitările reprezentanţilor sistemului judiciar legate de grila de salarizare din sectorul public şi a asigurat totodată că demersurile pentru construcţia unui nou sediu al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor începe anul viitor.

Primul-ministru a avut, marţi, prima întrevedere cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, la sediul CSM, Emil Boc fiind invitat pentru a discuta despre problemele sistemului judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc insistă la CSM pentru respectarea calendarului de eliminare a MCV în justiţie.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc insistă la CSM pentru respectarea calendarului de eliminare a MCV în justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei