Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Guvernul are alte priorităţi decât remanierea

Vineri, 4 Iunie 2010 (16:00:09)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, arătând că Guvernul "are, acum, cu totul alte priorităţi", cum ar fi mobilizarea parlamentarilor de a vota împotriva moţiunii de cenzură.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc o remaniere guvernamentală, Stolojan a spus: "Nici vorbă. Guvernul are acum cu totul alte priorităţi, cum ar fi să susţină măsurile şi să mobilizeze toţi parlamentarii PDL, UDMR, minorităţi şi independenţi să voteze împotriva moţiunii de cenzură".

Liderul PDL a spus că ministrul Muncii, Mihail Şeitan, criticat de către deputatul democrat-liberal Ioan Oltean, "este un ministru foarte bun, un profesionist".

"Am cu totul altă părere, ministrul Şeitan este un profesionist. Problemă de comunicare nu are numai ministrul Şeitan, poate că o au şi alţi miniştri", a opinat Theodor Stolojan.

În legătură cu afirmaţia lui Oltean potrivit căreia ţara ar fi putut să o mai ducă încă un an fără măsuri de austeritate, Stolojan a arătat că aceasta este "o dezbatere fără rost". "Problemele sunt mult mai simple, ca la o firmă privată: dacă Guvernul nu se poate împrumuta, rămîne în bugetul, pe care îl are şi reconsideră bugetul şi priorităţile. România nu intră în faliment. O ţară are resurse în continuare, se descurcă în cadrul resurselor. Este ca la o familie, dacă nu ai unde să te împrumuţi, te restrângi la banii pe care îi ai", a explicat liderul PDL.

Referitor la miniştrii care au spus că guvernaţii ar fi putut să mintă, în continuare, încă şase luni, Stolojan a apreciat că persoanele care discută acest lucru "exagerează foarte mult". "Cei care discută acest lucru exagerează foarte mult. Nu ştiu ce s-a minţit, cine a minţit. Lucrurile trebuie judecate pe cifre", a opinat Theodor Stolojan.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fără a menţiona la ce miniştri se referă.

"Sunt unii miniştri care nu au confirmat", a spus Ioan Oltean.

El a spus că premierul ar putea dispune, după aplicarea măsurilor de austeritate, o remaniere guvernamentală.

Oltean a spus că unul dintre miniştrii de care el, personal, ar fi nemulţumit este Mihai Şeitan, ministrul Muncii.

De asemenea, Oltean a declarat că, timp de un an, probabil că ţara mai putea rezista fără măsurile de austeritate propuse de Guvern, iar Executivul putea, la fel ca PSD şi PNL, să trăiască din "promisiuni deşarte".

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că ar fi fost "foarte uşor" pentru guvernanţi să mintă "în continuare", să se mai împrumute "vreo şase luni" şi să "aranjeze" un acord cu FMI, dar preferă să le spună românilor adevărul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Guvernul are alte priorităţi decât remanierea.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Guvernul are alte priorităţi decât remanierea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei