Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La beci

Fost poliţist, cu cătuşe pe mâini, pentru înşelăciuni de peste 150.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost poliţist sucevean a fost închis, ieri după-amiază, în arestul poliţiei, fiind acuzat că, alături de alţi doi complici de-ai săi, a pus la cale o înşelăciune de proporţii, achiziţionând marfă de peste 150.000 de euro, fără să plătească nici măcar un leu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, pe fostul subofiţer de poliţie Cristian Iordache (33 de ani), din municipiul Fălticeni, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de cei doi complici ai săi, Nicolae Mardare (39 de ani), din Fălticeni, şi un tânăr din localitatea Podul Ilioaiei, judeţul Iaşi, Ovidiu Daniel Buznea (23 de ani).

Ieri după-amiază, cei trei au fost aduşi în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mardare şi Buznea au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar Iordache va fi readus astăzi dimineaţă în faţa judecătorilor, avocatul său cerând timp pentru studierea dosarului.

 

Firme fantomă, bilete la ordin şi cecuri fără acoperire

Potrivit anchetatorilor, Cristian Iordache, un alt individ din Fălticeni, Nicolae Mardare (39 de ani), şi un bărbat din judeţul Iaşi, Ovidiu Daniel Buznea (23 de ani), sunt cercetaţi penal într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava (BCCO), structura care a investigat acest caz, a explicat într-un comunicat de presă remis ieri seară că, în luna februarie a acestui an, s-a sesizat despre existenţa unei grupări infracţionale care are drept scop comiterea de înşelăciuni folosind firme fantomă, bilete la ordin şi cecuri fără acoperire.

În urma cercetărilor făcute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, anchetatorii au aflat că în luna august a anului trecut, Cristian Iordache s-a prezentat, în calitate de administrator al unei societăţi din Fălticeni, la sediul unei firme din Bucureşti, arătându-se interesat să cumpere materiale de construcţie.

Pentru a-i câştiga încrederea reprezentantului firmei bucureştene, fostul agent de poliţie l-a chemat pe acesta la Fălticeni şi i-a arătat depozitul şi magazinul societăţii sale comerciale, precum şi o casă în construcţie despre care a spus că este proprietatea sa.

Pentru a fi şi mai convingător, Iordache i-a spus bucureşteanului că îi poate lăsa în garanţie şi un imobil, tocmai pentru a nu exista dubii cu privire la solvabilitatea firmei sale.

Fostul om al legii a reuşit să-i câştige încrederea reprezentantului firmei din Bucureşti, achiziţionând în numele societăţii sale din Fălticeni mărfuri în valoare de 206.056,08 lei.

Pentru mărfurile achiziţionate, explică anchetatorii, Iordache a emis o filă cec în alb şi zece bilete la ordin în valoare totală de 190.000 de lei.

 

Cumpărături de miliarde de lei vechi, fără nici un leu în cont

Câteva zile mai târziu,  Cristian Iordache a venit din nou la reprezentantul aceleiaşi firmei bucureştene, de data aceasta însoţit de Nicolae Mardare, care, însă, s-a prezentat a fi Ovidiu Daniel Buznea, administratorul unei firme din Iaşi, şi a spus că doreşte să achiziţioneze şi el materiale de construcţii.

De data aceasta, valoarea tranzacţiei a fost de aproape 525.009,44 lei, iar plata s-a făcut cu şapte file cec.

În momentul în care reprezentanţii firmei bucureştene s-au dus la bancă să-şi ridice banii, au aflat că în conturile societăţilor din Suceava şi Iaşi bate vântul.

Pentru a nu putea fi urmărită de creditorii săi, Iordache a înstrăinat toate bunurile societăţii sale comerciale către persoane apropiate.

Anchetatorii acestui caz au stabilit că nici Ovidiu Daniel Buznea nu este străin de escrocheriile celor doi fălticeneni.

Bărbatul din Iaşi, susţin surse judiciare, le-ar fi înmânat personal celor doi file cec în numele societăţii al cărei administrator şi asociat unic este, anchetatorii bănuind că Buznea a preluat firma cu pricina tocmai pentru a o folosi în activităţi infracţionale de genul firmelor fantomă.

În urmă cu trei săptămâni, la domiciliile celor trei învinuiţi s-au făcut percheziţii domiciliare de către ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, fiind ridicate mai multe documente.

Iordache a lucrat ca agent de poliţie la Cornu Luncii, Baia şi Cajvana, după care, acum trei-patru ani, s-a pensionat pe caz de boală.

“Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, se precizează în comunicatul BCCO Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist, cu cătuşe pe mâini, pentru înşelăciuni de peste 150.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fost poliţist, cu cătuşe pe mâini, pentru înşelăciuni de peste 150.000 de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei