Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Juriştii democraţi de la Bruxelles solicită Parlamentului României să respingă măsurile anti-criză

Vineri, 4 Iunie 2010 (16:39:09)

Asociaţia Internaţională a Juriştilor Democraţi (AIJD) de la Bruxelles solicită Parlamentului României să nu valideze măsurile de diminuare a pensiilor şi salariilor, întrucât acestea contravin dreptului internaţional şi jurisprudenţei CEDO.

"Prin Rezoluţia adoptată de Asociaţia Internaţională a Juriştilor Democraţi de la Bruxelles – cea mai importantă organizaţie mondială a profesiilor juridice cu statut special pe lângă ONU – se solicită Parlamentului României să nu valideze măsurile de diminuare a pensiilor şi salariilor, întrucât aceste măsuri contravin dreptului internaţional şi jurisprudenţei CEDO", se arată într-un comunicat de vineri al Uniunii Juriştilor din România (UJR).

În opinia AIJD, reducerea cuantumului pensiilor, după ce persoanele în cauză au plătit cât timp au fost salariaţi, "este o măsură retroactivă de spoliere şi o gravă încălcare a principiilor garantate de dreptul internaţional".

De asemenea, Asociaţia consideră că orice recalculare a unor pensii acordate legal şi aflate în plată – inclusiv a celor de serviciu ale magistraţilor – înseamnă o încălcare de către stat a propriei legislaţii, ceea ce ar avea repercusiuni grave asupra stabilităţii juridice şi asupra caracterului de stat de drept.

AIJD a fost fondată de juristul francez René Cassin şi îl are ca preşedinte de onoare pe Nelson Mandela.

Rezoluţia a fost transmisă conducerii FMI şi Comisiei Europene.

Totodată, UJR arată că preşedintele asociaţiei internaţionale, Jeanne Mirer şi prim-vicepreşedintele Roland Weyl au informat că avocaţi din Franţa, SUA, Belgia, Germania, Marea Britanie şi Canada afiliaţi la AIJD s-au oferit să participe gratuit la susţinerea cauzei unor categorii defavorizate de pensionari în faţa jurisdicţiilor naţionale şi la CEDO.

"Considerăm că juriştii care încearcă să susţină, prin construcţii artificiale, aşa-zisele măsuri anti-criză, fac de ruşine şcoala română de drept", se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Juriştii democraţi de la Bruxelles solicită Parlamentului României să respingă măsurile anti-criză.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Juriştii democraţi de la Bruxelles solicită Parlamentului României să respingă măsurile anti-criză4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei