Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea junglei

Microbuz confiscat abuziv de un poliţist şi soţia acestuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mai bine de două săptămâni, un microbuz VW Transporter este deţinut fără nici un drept de un poliţist şi soţia acestuia, cei doi pur şi simplu ascunzând maşina şi refuzând să o înapoieze proprietarului. Totul după ce fratele acestuia, aflat la volanul maşinii, s-a izbit în autoturismul lor, iar ei nu sunt mulţumiţi de valoarea despăgubirilor, stabilită de societatea de asigurări.    

 

Modul în care s-au desfăşurat lucrurile în acest caz ar părea de necrezut dacă nu ar fi evidente şi recunoscute de ambele părţi implicate în scandal. Povestea începe în noaptea de 10 mai 2010, când suceveanul Valeriu Ioan Nistor, aflat la volanul unei maşini VW Transporter pe Bulevardul George Enescu din Suceava, în apropiere de casă, s-a izbit într-un autoturism Dacia Solenza, parcat regulamentar la marginea drumului, proprietatea agentului Marian Clim, poliţist la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Şoferul a sunat la 112 şi a sesizat evenimentul rutier, însă, cum era vorba de o tamponare, ofiţerul de serviciu i-a spus că nu este necesară prezenţa imediată a poliţiei la faţa locului. A lăsat un număr de telefon pe maşina izbită şi a doua zi dimineaţă a fost sunat de păgubit, ulterior întocmindu-se un dosar de daune (pe lângă maşina Dacia Solenza, din impact a mai fost avariată uşor încă o Dacie 1300).

Vinovat de producerea evenimentului rutier, Valeriu Ioan Nistor a fost amendat cu 240 de lei şi a primit 7 puncte de penalizare.

 

Sumă imensă pentru repararea unei Dacia Solenza

Un agent de la Carpatica (societatea unde este asigurat cel care a provocat accidentul) a venit la faţa locului şi a făcut fotografii, întocmind dosarul de daune, ulterior Dacia Solenza fiind dusă, la dorinţa expresă a familiei Clim, la Darex Auto. Din calculele făcute de reprezentanţii firmei Darex a rezultat că pentru repararea maşinii este nevoie de suma de 9.852 de lei, însă reprezentanţii societăţii de asigurări au ajuns la concluzia că pentru readucerea maşinii la starea necesară sunt necesari doar 3.420 de lei. Aceştia din urmă au venit cu alternative privind locul unde să fie reparată maşina Solenza, cu un preţ mult mai mic, însă poliţistul nu acceptă nici o altă variantă.

„Deşi, în mod normal, eu nu ar fi trebuit să mai intru în contact cu cei doi soţi, mai departe problema fiind între ei şi societatea de asigurare, am acceptat totuşi să încercăm să găsim o soluţie pentru a-i mulţumi, asta pentru că îmi sunt vecini de bloc”, începe să explice Valeriu Ioan Nistor cum a ajuns să aibă probleme.  

 

Microbuzul, „proprietatea” celor doi soţi de pe 14 mai

Bărbatul susţine că poliţistul l-a ameninţat că, prin funcţia pe care o deţine, îi va face probleme dacă nu îi dă bani drept despăgubiri, cerându-i la un moment dat chiar 5.000 de euro, iar apoi reducându-şi pretenţiile la 2.800 de euro.

„Discutând amiabil cu domnul Clim, şi el realizând că firma de asigurări este cea obligată să îi rezolve reparaţia maşinii, am ajuns la concluzia că tot ceea ce pot să fac omeneşte este să-i împrumut maşina mea şi a fratelui meu, VW Transporter, cea implicată în accident, pentru ca el şi soţia să aibă cu ce-şi rezolva o serie de probleme la sfârşit de săptămână”, a explicat Nistor cum s-au petrecut lucrurile, pe 14 mai cedând maşina, pentru un weekend spune el, soţilor Clim.

 

Poliţistul, reclamat pentru infracţiunea de abuz în încredere

De atunci şi până în prezent bărbatul nu şi-a mai văzut microbuzul înapoi.

„Cei doi soţi îmi spun că nu îmi înapoiază maşina decât după ce le dau cei 2.800 de euro, pe care îi pretind fără nici o justificare, probabil pentru a-şi lua o maşină nouă”, a mai declarat bărbatul.

În încercarea de a-şi găsi dreptatea, Valeriu Ioan Nistor s-a dus în audienţă la şefii poliţiei, a depus şi o plângere scrisă împotriva agentului la conducerea IPJ Suceava, însă superiorii i-au explicat că litigiul poliţistului nu are legătură cu locul de muncă şi ei nu prea au cum să-l tragă la răspundere. Şi-a angajat un avocat şi în următoarele zile urmează să depună o plângere penală împotriva agentului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în încredere.

 

Nu înapoiază microbuzul până ce nu li se repară maşina la preţul de 9.582 de lei

Contactat telefonic, Marian Clim a încercat să rămână în plan secund în acest scandal, scoţându-şi soţia în prim plan.

„El s-a oferit să-i dea soţiei maşina împrumut până ce a noastră va fi din nou utilizabilă, iar acum s-a răzgândit şi face presiuni asupra noastră. După ce că maşina a devenit inutilizabilă, acum îşi bate joc de familia mea”, ne-a declarat agentul, care a spus că nu cere de la cel cu care este în litigiu nici 5.000 de euro, nici 2.800, ci doar să i se achite costul reparaţiei maşinii, la Darex.

În concepţia poliţistului, restul sumei, până la 9.852 lei, ar trebui achitată din buzunar de Valeriu Ioan Nistor, deşi nici o lege din lume nu prevede acest lucru.

La câteva ore după această discuţie, la redacţie s-a prezentat soţia acestuia, Gabriela Clim, hotărâtă să lămurească lucrurile. Aceasta a tunat cu acuzaţii şi jigniri la adresa şoferului care le-a stricat maşina, însă nu a reuşit să aducă nici un argument în favoarea ei şi a soţului. Nu doreşte ca maşina să-i fie reparată decât la Darex Auto, pe suma stabilită, susţinând că de aici a cumpărat autoturismul şi piesele au fost calculate la preţul pieţei, şi consideră că atâta timp cât autoturismul Dacia nu este refăcut are dreptul de a deţine microbuzul VW aparţinând fraţilor Nistor.

Valeriu Ioan Nistor este hotărât să tranşeze acest caz în instanţă, urmând a cere şi daune financiare pentru perioada cât maşina îi este practic confiscată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microbuz confiscat abuziv de un poliţist şi soţia acestuia.
 Vizualizări articol: 5942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Microbuz confiscat abuziv de un poliţist şi soţia acestuia4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DACA... trimis de
( 4 iun 2010, 11:17:07
Daca un agent de politie care mai stie cate ceva din legile care ne guverneaza face asa, atunci cei mai mari ca el ce fac?
Jalnic, jalnic...!
Dar daca era invers?
Ce se intampla? Sa ne spuna dom' Florin un scenariu.
Pacat ca n-a filmat nimeni!
2.   Solenza trimis de
( 4 iun 2010, 11:27:55
O Solenza in stare buna e 3.000 de euro, adica vreo 12.000 de lei. Asta odata... Apoi, de ce proprietarul microbuzului nu a facut plangere la politie pentru furt? Ca mie asa mi se pare, i-a dat buzul iar militianul, pe tarla la el fiind, nu i l-a mai innapoiat. Ori nu se incadreaza la furt?
3.   Extra trimis de
( 4 iun 2010, 11:40:02
Bai, analfabetule nu stii sa scrii bine si mai faci comentarii !
4.   Carpatica trimis de
( 4 iun 2010, 12:03:51
Toti cei cu asigurari la Carpatica isi merita soarta! Pentru 50 lei in plus la RCA iti poti face o asigurare la o firma serioasa care sa despagubeasca dauna in caz de accident! Pe la inceputul anului am avut si eu probleme cu aceasta societate Carpatica care initial imi dadeau despagubire o suma in bataie de joc, ca dupa o lunga perioada de timp, printr-un avocat si zeci de drumuri la ei(cu tot felul de documente) am reusit aproape sa-mi repar masina! Ma intreb eu: Cumde mai functioneaza Carpatica????
4.1  RE: Carpatica trimis de
( 4 iun 2010, 13:20:53
Ia stai stramb si judeca drept... Daca tu ai la Allianz, si se izbeste in tine, din vina lui, unul cu rca la carpatica?
5.   RCA ieftin ! trimis de
( 4 iun 2010, 12:14:32
Cine`si merita soarta? Ce conteaza ca`mi fac io pe la Alianz cel mai scump RCA de pe piata, daca ma izbeste unul cu rca pe la firme fantoma?

De aceea io imi iau cel mai ieftin RCA intotdeauna. Pentru ca RCA`ul nu repara NICIODATA masina meatongue Din fericire , in 10 ani de condus, nu a fost nevoie niciodata sa utilizez aceasta asigurare.
Si oricum ar fi eu sunt client al firmei X, am un cotract, daca fac un accident si pagubitul nu se intelege cu firma X, litigiul trebuie sa fie intre pagubit si aceasta, tragerea la raspundere a vinovatului este o chestiune destul de complicata, in aceste cazuri, din cate stiu.

Oricum sper ca militianul asta sa inteleaga ca si el trebuie sa respecte legea.

5.1  RE: RCA ieftin ! trimis de
( 4 iun 2010, 13:45:19
Daca o sa ai de-a face cu o firma din asta "fantoma" de asigurari dupa aia ai sa iti faci asigurare si gandindu-te la cel pagubit!
6.   PS > 9000???? trimis de
( 4 iun 2010, 12:19:26
Oricum ma mai pricep putin la masini...si 9000 pentru ceea ce vad in fotografie mi se pare extraordinar de mult...se stie ca reprezentantele umfla ingrozitor preturile pe service...
sa zicem ca skimba aripa si capota(?) si portiera (desi nu cred ca e cazul) , si intregul sistem de suspensie si directie de pe stanga fata....nu poate iesi atat de mult...are solenza airbaguri si au sarit? nu cred...de unde suma asta fantastica?
7.   Politia egal Mafie trimis de
( 4 iun 2010, 12:35:51
Ma rog sa inceapa si la noi sa ii impuste pe politai pe strazi ca numai abuzuri fac.Daca te uiti in parcare la Kaufland vezi numai BMW din2005 incoace, numai combinatii , atata stiu si asta dc? Pentru ca ei sunt Legea.Daca facea un om simplu treaba asta pe pariu ca era deja in cercetari, dar pe Clim asta nu il cerceteaza nimeni pt ca nu e de competenta politiei. Da a cui competenta e?Este o vb veche care spune " corb la corb nu isi scoate ochii"
8.   Pt EXTRA trimis de
( 4 iun 2010, 13:09:54
Nu se incadreaza la furt. Daca citeai cu atentie, s-a scris la un moment dat ca e vorba despre abuz de incredere. Furtul e deposedarea de un bun fara stiinta si/sau acceptul proprietarului. In cazul de fata, proprietarul i-a dat singurel cheia de la masina si masina, inclusiv toate actele masinii. Tot asa se incadreaza la abuz de incredere si cand inchiriezi o masina si "uiti" sa o mai inapoiezi. Asta totusi nu ar trebui sa-l scuteasca de un control intern, deoarece face de ras institutia la care este angajat, in conditiile in care se presupune ca un politist ar trebui sa fie de o moralitate deosebita.
8.1  RE: Pt EXTRA trimis de
( 4 iun 2010, 13:23:01
Ok, notat, multumesc de lamuriri.
9.   .... trimis de
( 4 iun 2010, 14:55:32
paiu...daca nu ar fi politisti...nu ar avea ce scrie...
10.   NEDREPTATE trimis de
( 4 iun 2010, 16:44:39
Eu am fost in situatia celui pagubit si vreau sa spun ca este groaznic, cand un NENOROCIT ITI DISTRUGE masina parcata, iar asigurarea nu te despagubeste.
in tara asta nu exista nici o lege pentru EXCROCII care iti distrug masina.
10.1  RE: NEDREPTATE trimis de
( 4 iun 2010, 18:59:38
Ai dreptate,asa este... (anonim1)
11.   Tupeu nesimtit trimis de
( 4 iun 2010, 19:45:20
Nesimtitul dupa ce loveste o masina stationata mai are si tupeul sa mearga la presa .
Bine face partea vatamata ca ia oprit masina dar �n acest caz este bine ca a avut cine lua atitudine av�nd habar de cum merg lucrurile.Cunosc cazul unui batr�n de peste 70
ani care avea o Dacia de circa 30 ani dar care era �ntretinuta si se folosea de ea ca unul de un mercedea nou si ia fost distrusa �n totalitate de un mucos care avea permis de c�teva luni �n urma unui accident rutier si firma de asigurari ia dat paguba totala o suma de 700 RON.Cu ce sa-si mai ia acel om un alt autoturism ?Diferenta de la despagubirea acordata de firma de asigurari la valoarea totala a reparatiilor trebuie suportata din buzunar de fraierul care comite accidentul.Si nu numai �n acest caz .Fraiere plateste.Nu �nteleg nici pozitia celui care a scria articolul probabil a fost recompensat pentru a pune problema in acest fel.
11.1  RE: Tupeu nesimtit trimis de
( 5 iun 2010, 00:51:28
Esti cretin
11.2  RE: Tupeu nesimtit trimis de
( 6 iun 2010, 01:07:09
Janik, jalnic - esti de pe alta planeta...
12.   ... trimis de
( 4 iun 2010, 21:43:52
citez "Diferenta de la despagubirea acordata de firma de asigurari la valoarea totala a reparatiilor trebuie suportata din buzunar de fraierul care comite accidentul"....
bun si daca intr-o buna zi esti tu fraierul care produce accidentul...atunci ce o sa mai ai de spus ????
Accidente se intampla , modul in care le rezolvam este foarte important.
Atunci cand un asigurat cumpara o polita de asigurare, transfera un risc companiei de asigurari ,nu? ...pana la urma acesta e scopul asigurarii, sa transferi un risc pe care nu il poti suporta finaciar si faptul ca societatea de asigurari nu ofera suficienti bani nu vad ce vina are omul acesta pana la urma ?
13.   Abuz de serviciul care il practica trimis de
( 5 iun 2010, 00:12:01
e gabor face ce vrea el asa face el si la locurile care le cauta de acte e tare doar e gabor
14.   Politisti buni trimis de
( 5 iun 2010, 00:13:14
toata suceava e la fel cu gaboriiiiiiiiii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei