Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Stima de sine

Cheia către respectul de sine este conştientizarea cu acurateţe a ceea ce simţi faţă de tine. Eşti singura persoană care poate controla asta şi chiar poţi face o diferenţă.

Dacă te placi şi crezi că meriţi lucruri bune în viaţă, te vei respecta pe tine foarte mult. Dacă nu te placi şi te critici excesiv, vei avea un sentiment al respectului de sine foarte scăzut.

Pentru a menţine un nivel optim de autoapreciere şi percepţie pozitivă, este necesar să ţineţi cont de câteva sfaturi: Gândeşte pozitiv despre tine însuţi!

Singura persoană care îţi poate schimba viziunea despre tine eşti tu! Nimeni altcineva nu îţi poate oferi respectul de sine - trebuie să îl construieşti singur plecând de la toate lucrurile pozitive din viaţa ta. Asigură-te că îţi însuşeşti obiceiul de a gândi pozitiv şi învaţă cum să detectezi şi să învingi comportamentele negative.

Fii mândru de realizările tale! Când faci ceva bine, sărbătoreşte! Nu aştepta să-ţi spună altcineva cât de deosebit eşti! Motivează-te singur! Stabileşte-ţi scopuri - Cu cât ai mai mult succes, cu atât te simţi mai bine faţă de tine. Stabilirea scopurilor este un lucru foarte bun, prin care  stabileşti şi urmăreşti să ajungi la succes. Te ajută să-ţi construieşti competenţe, un simţ al mândriei şi sentimentul de a fi merituos. Asigură-te că îţi stabileşti scopuri! Apreciază-ţi valorile şi standardele de viaţă!  

Îţi îmbunătăţeşti respectul de sine atunci când acţionezi în conformitate cu valorile tale. Dacă eşti într-o situaţie compromiţătoare, fă tot ceea ce poţi ca să optezi pentru o decizie în acord cu principiile  tale. Atinge-ţi scopurile cu integritate şi nu-ţi submina respectul de sine făcând lucruri mai puţin cinstite.

Ţine cont că nu eşti perfect! Nu fi prea dur cu tine. Cu toţii facem greşeli, şi asta este în regulă, atât timp cât învăţăm din ele. Singurele standarde pe care le ai de îndeplinit sunt ale tale: încetează să te îngrijorezi în legătură cu ce cred alţii, focalizează-te pe lucrurile importante pentru tine. Dacă faci asta, încrederea ta în tine va creşte şi va compensa orice obstacol care-ţi va apărea în cale.

Implică-te în activităţi care îţi fac plăcere! Fii activ; asta îţi îmbunătăţeşte respectul de sine. Activităţile care îţi dau o stare de pozitivă, te ajută să  simţi că deţii controlul vieţii tale şi îţi dau un sentiment interior de realizare şi împlinire, pe care îl poţi duce şi în alte domenii ale vieţii tale.

Mihai MOISOIU
psiholog
Telefon: 0753937223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stima de sine.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stima de sine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei