Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără telefon

Doi suceveni au fost reţinuţi pentru că-şi ascultau soţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul persoanelor care se ocupau cu interceptările telefonice a ajuns în faza arestărilor. Printre cele 36 de persoane duse ieri dimineaţă la Curtea de Apel Alba cu propunere de arestare preventivă se numără şi doi suceveni. Este vorba de Aurel Farcaş, din Rădăuţi, şi Adrian Eduard Joroveanu, din Suceava. Din cauza numărului foarte mare de persoane implicate, audierile în faţa instanţei de judecată au început încă de ieri dimineaţă şi s-au prelungit până aseară. Propunerile procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism privind arestarea celor 36 de persoane s-au discutat cu uşile închise, iar judecătorii au decis abia aseară târziu, după închiderea ediţiei, care sunt persoanele pentru care s-au admis propunerile anchetatorilor.

După câte se pare, Aurel Farcaş a cumpărat softul destinat interceptării comunicaţiilor de la un cunoscut din Rădăuţi şi ar fi plătit în jur de 2.000 de lei. El ar fi declarat că scopul pentru care şi-a achiziţionat softul a fost acela de a-şi asculta soţia, pe care dorea s-o controleze în timp ce era plecat de acasă.

Rădăuţeanul nu este singura persoană din grupul reţinut de procurori care a folosit softul pentru a-şi verifica partenera de viaţă.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul familiei unui avocat din Iaşi. „În urmă cu trei luni, cumnata mea a avut un conflict cu fratele meu, bănuindu-l că are o relaţie extraconjugală. Aceasta a aflat că un individ din Deva punea la dispoziţie, pe un site, dispozitive de înregistrare a convorbirilor telefonice. L-a contactat, a cumpărat dispozitivul şi l-a montat pe telefonul mobil al fratelui meu. Despre acest lucru nu ştia decât ea”, a precizat o apropiată a familiei avocatului Alex Bernic.

Softul a făcut victime şi la Bacău, dar şi în alte judeţe din ţară. „Clienta mea nu a făcut decât să execute un ordin al angajatorului său şi să instaleze un soft pe un telefon mobil. Telefonul pe care a fost instalat aparţinea unei persoane cu care angajatorul ei avea o relaţie extraconjugală”, a spus Maricel Munteanu, avocatul unei secretare angajate la o firmă din Bacău.

 

Ce asigura softul

Softul care a dus la acest val de reţineri şi percheziţii era comercializat direct sau prin intermediul internetului de Nicolae Dan Oproiu, un tip cu domiciliul în localitatea hunedoreană Orăştie. Programul era conceput pentru interceptarea ilegală a comunicaţiilor, transmisiilor de date efectuate prin telefoane mobile, precum şi a discuţiilor ambientale.

Prezentarea softului, chiar pe pagina de internet unde se comercializa, arăta că „poţi foarte uşor să interceptezi şi să înregistrezi automat convorbiri telefonice”. Softul permite citirea SMS-urilor, dar şi localizarea persoanei vizată în timp ce se deplasează, indiferent unde ar fi aceasta. Cei care au construit site-ul susţin că software-ul pus la vânzare se instalează „pe telefonul mobil al persoanei ce urmează a fi monitorizată2.

Tot pe site-ul de prezentare se menţionează că software-ul este nedetectabil în funcţionare şi nu apare ca o aplicaţie în memoria telefonului, putând fi vizualizate informaţii direct din panoul de control la care numai abonatul are acces, prin intermediul unei parole.

Preţurile pentru obiectele şi serviciile puse la vânzare se situau între 1 şi 260 de euro, incluzând interceptare apeluri, citire SMS-uri, istoric apeluri, date GPS, istoric email-uri sau ascultare telefon de la distanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni au fost reţinuţi pentru că-şi ascultau soţiile.
 Vizualizări articol: 5403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Doi suceveni au fost reţinuţi pentru că-şi ascultau soţiile4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fsss trimis de
( 4 iun 2010, 11:36:20
si, faptul ca isi verifica nevasta prezinta un atat de mare pericol social k trebuia retinut?
2.   Pericol national trimis de
( 4 iun 2010, 11:51:00
Faptul ca isi asculta nevasta, nu reprezinta un pericol social. Mai degraba pune in pericol siguranta nationala.Dar nevastasa nu softul.... Daca nevastasa era bagaboanta si umplea jumate de oras cu sifilis, sida sau alte boli, de la suceava se ajungea si la capitala, se imbolnavea si BOC si basescu....si uite asa se duce pe p...a Romania....
3.   Re trimis de
( 4 iun 2010, 11:53:56
Pai daca ar fi asa de moral hai sa ne monitorizam toti consortii!Daca vi s ar fi intamplat voua ati fi fost bucurosi?Mi se pare foarte potrivita decizia curtii!
4.   Lege trimis de
( 4 iun 2010, 13:37:59
imi poate spune si mie cineva care sunt articolele de lege pe care le incalc daca instalez intr-un telefon mobil care imi apartine un asemenea program ?
4.1  RE: Lege trimis de
( 5 iun 2010, 01:10:57
legea nr. 161 din 19 aprilie 2003. Sari peste barbologie. Treci direct la Titlul III
4.2  RE: Lege trimis de
( 5 iun 2010, 01:14:10
cu mentiunea ca trebuie sa folosesti programu respectiv

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei