Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest

Joi, 13 Mai 2010 (16:15:34)

Senatorul Cătălin Voicu va fi cercetat în stare de arest, după ce joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea parlamentarului de revocare a măsurii preventive.

Instanţa supremă a judecat, joi, cererea senatorului Cătălin Voicu de revocare a măsurii arestării preventive, avocatul parlamentarului susţinând că în acest caz urmărirea penală s-a încheiat, etapa prezentării materialului de urmărire penală fiind aproape de final.

În plus, a arătat avocatul lui Voicu, odată cu trimiterea în judecată, Voicu nu ar mai putea influenţa vreun act de urmărire efectuat de procurorii DNA întrucât tot ce înseamnă acte de urmărire şi probe în acest dosar au fost indexate şi se află în custodia anchetatorului.

În replică, procurorul DNA a arătat că este adevărat că faza de urmărire penală este la sfârşit, dar a precizat că demnitarul ar putea încerca influenţarea martorilor sau zădărnicirea aflării adevărului şi pe parcursul cercetării judecătoreşti.

Procurorul a explicat că, dacă prin deciziile anterioare luate de mai multe instanţe s-a constatat că existe indicii temeinice privind zădărnicirea aflării adevărului de către inculpat, atunci există suspiciunea că odată lăsat liber, acesta ar putea încerca influenţarea martorilor şi pe parcursul cercetării judecătoreşti.

Procurorul a precizat că în faza judecăţii magistraţii reiau practic probele propuse de procurori, precum şi faptul că audiază toţi martorii propuşi prin rechizitoriu, martori ce ar putea fi influenţaţi în această fază.

În ultimul cuvânt, senatorul Voicu le-a cerut magistraţilor că vrea să se bucure de un tratament egal cu cel al celorlalţi inculpaţi din acest dosar, referindu-se la judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, eliberaţi de instanţă, după ce au stat doar trei zile în arest preventiv.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", a primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile-n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

În aceeaşi cauză, în a doua jumătate a anului 2009, Voicu ar fi cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvern, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în dosare în care respectivele persoane aveau interese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei