Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alianţa TATA organizează un miting al bebeluşilor în faţa Guvernului, de Ziua Copilului

Joi, 13 Mai 2010 (18:15:09)

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor - TATA va organiza la Guvern, în 1 iunie, un miting al bebeluşilor, pentru a determina Executivul să renunţe la măsura reducerii indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Alianta TATA cere guvernanţilor să prezinte opiniei publice cifre concrete privind economia pe care o va realiza Guvernul pe seama bebeluşilor şi câte avioane militare F-16 pot fi achiziţionate cu banii recuperaţi de la familiile tinere, înalt calificate profesional, care au plătit taxe şi impozite proporţionale cu veniturile realizate.

Organizaţia cere preşedintelui Traian Băsescu, Guvernului şi Parlamentului să găsească soluţii responsabile pe timp de criză, orientându-se spre combaterea corupţiei generalizate şi a evaziunii fiscale, spre eliminarea clientelei politice care devalizează bugetul de stat şi spre concedierea "personalului-căpuşă adus doar pe criterii politice".

"Sunt aşteptaţi să participe la protest părinţii afectaţi de măsura iresponsabilă anunţată de guvernanţi, care vor fi aşteptaţi împreună cu bebeluşii şi care vor fi dotaţi cu scutece absorbante de unică folosinţă. Circa 200.000 de părinţi sunt ameninţaţi de Guvernul României cu reducerea indemnizaţiei garantate de statul român, fiind vizaţi aşadar şi circa 35.000 de tătici aflaţi în concediul de creştere a copilului", se arată într-un comunicat al Alianţei remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Şi mamele vor protesta, luni, în faţa sediului Ministerului Muncii, cu bebeluşi în cărucioare, pamperşi şi banderole negre în semn de doliu pentru "înmormântarea" pe care o pregătest guvernanţii prin intenţia de a diminua indemnizaţia de creştere a copilului.

Protestul de la Ministerul Muncii va începe la ora 12.00, mamele solicitând păstrarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul actual de 85 la sută din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni.

Mamele care au cerut aprobare pentru pichetul de la Ministerul Muncii arată, într-un comunicat de presă, că au adunat, până joi dimineaţă, peste 21.000 de semnături într-o petiţie online prin care cer să nu fie redusă indemnizaţia. Lista cu semnături va fi înaintată, luni, reprezentanţilor Ministerului Muncii.

La protestul de luni sunt aşteptate câteva sute de mămici, tătici dar şi alte persoane care le susţin cauza, organizatorii precizând că nu vor lipsi nici bebeluşii, pentru că ei sunt cei care vor avea de suferit din cauza indiferenţei autorităţilor în cazul adoptării deciziei de reducere a indemnizaţiilor.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

Potrivit unor surse guvernamentale, revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

Ministerul Muncii a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent. Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa TATA organizează un miting al bebeluşilor în faţa Guvernului, de Ziua Copilului.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alianţa TATA organizează un miting al bebeluşilor în faţa Guvernului, de Ziua Copilului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei