Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub 40% din elevi au obţinut certificat de utilizator experimentat la proba de competenţe digitale

Miercuri, 5 Mai 2010 (15:10:02)

Peste 97 la sută dintre elevii înscrişi la proba de competenţe digitale au fost evaluaţi, mai puţin de 40 la sută obţinând certificate de utilizator experimentat, potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) care a finalizat centralizarea datelor acestei prime probe de bacalaureat.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la această probă au fost evaluaţi 206.101 elevi (97,17 la sută) dintr-un total de 212.088 de elevi înscrişi. Doi elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar 5.985 nu au susţinut proba. Dintre aceştia, în cazul a 5.123 de candidaţi a fost recunoscut şi echivalat certificatul ECDL, în conformitate cu prevederile stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), potrivit unui comunicat de miercuri al ministerului.

Din totalul candidaţilor evaluaţi, 11.068 de elevi (5,22 la sută) au obţinut certificate de competenţe la nivel de începător, 48.619 elevi (22,98 de procente) au intrat în posesia certificatelor care atestă utilizarea computerului la nivel mediu, 67.949 de elevi (32,04 la sută) au obţinut certificate de utilizator avansat, iar 78.465 de elevi (37 de procente) certificate de utilizator experimentat.

Proba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2010, s-a desfăşurat în perioada 19-29 aprilie.

Următoarea rundă de probe orale - ultima - din această sesiune este programată în intervalul 31 mai - 4 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă - proba C.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sub 40% din elevi au obţinut certificat de utilizator experimentat la proba de competenţe digitale.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sub 40% din elevi au obţinut certificat de utilizator experimentat la proba de competenţe digitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei