Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul Craiovei rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti

Luni, 8 Martie 2010 (15:20:12)

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, rămâne în arest, a decis, luni, Curtea de Apel Piteşti, care a respins ca nefondat recursul acestuia formulat la măsura arestării, luată de magistraţii Tribunalului Argeş.

Magistraţii Curţii de Apel au respins ca nefondat recursul formulat de primar, decizia, care este definitivă, fiind pronunţată în jurul orei 15.00, în şedinţă publică. De asemenea, Solomon a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Antonie Solomon a fost adus la Curtea de Apel Piteşti luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, şedinţa de judecată durând până în jurul orei 12.30, când primarul a fost dus în arestul Poliţiei Argeş, în condiţiile în care decizia magistraţilor a rămas în pronunţare.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Piteşti, ce părere are despre modul în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată, Solomon a spus: "Lăsaţi justiţia în pace".

Primarul Craiovei le-a spus, luni, magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, că, alături de familia sa, trăieşte "momente umilitoare" şi că nu merită "aşa ceva", el respingând, totodată, acuzaţiile de corupţie care i se aduc.

"Trăiesc momente umilitoare pentru mine şi familia mea. Nu merit aşa ceva. Miile de persoane care mă simpatizează şi care au ieşit în stradă după arestarea mea arată că nu prezint un pericol. În ceea ce priveşte acuzaţia care mi se aduce, că am primit 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, vreau să vă spun că nu există nicio corupţie. M-am întâlnit cu Penescu de trei ori. O dată când ne-a ameninţat că ne dă în judecată dacă nu-i eliberez autorizaţia, că el e cumpărător de bună-credinţă, a doua oară la deschiderea hypermarketului şi a treia oară la un meci între Universitatea Craiova şi FC Argeş. Iar în legătură cu faptul că s-a aprobat transportul până la hypermarket, nu eu am decis. Sunt 27 de consilieri care votează", a declarat Antonie Solomon în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri, 3 martie, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, care precizează că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006 Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la un acţionar principal al SC PIC SA, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.

În cursul lunilor februarie - martie 2006, primarul municipiului Craiova a primit cu titlu de mită suma de 40.000 euro (în mai multe tranşe) pentru a emite, cu încălcarea normelor legale, autorizaţia de construcţie pentru hypermarket-ul PIC Craiova. Documentul, completat cu menţiuni nereale, a fost semnat de primarul Solomon la data de 16 martie 2006, în aceeaşi zi în care SC PIC SA Piteşti a depus cererea prin care a solicitat această autorizaţie. Anterior, cererea de autorizaţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti.

De asemenea, în 9 noiembrie 2006, Solomon a primit de la un acţionar principal al SC PIC SA Piteşti suma de 10.000 de euro, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova, să înlesnească aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

Antonie Solomon are 54 de ani şi este primar al Craiovei din anul 2004, aflându-se în prezent în timpul celui de-al doilea mandat. În anul 2000 era membru PSDR Craiova, apoi, din 2001 şi până în 2004, a fost membru al PSD Craiova, devenind, în anul 2004, vicepreşedinte al filialei doljene a partidului. Solomon s-a retras din PSD în 2005, iar în perioada februarie 2006 - mai 2007 a fost membru al PD Craiova. În mai 2007, a fost ales preşedinte al PD Craiova, în prezent ocupând funcţia de lider al organizaţiei municipale a PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Craiovei rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Craiovei rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei