Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Au luat 20.000 de euro din bancă, cu acte false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, începerea urmăririi penale împotriva unor persoane acuzate că au luat credite de la bancă folosindu-se de documente falsificate.

E vorba despre doi soţi din comuna Dărmăneşti, Vilhelmina şi Vasile A., în vârstă de 57, respectiv 58 de ani, şi o tânără din municipiul Rădăuţi, Adriana D., în vârstă de 30 de ani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cei trei sunt acuzaţi că, în luna mai a anului 2008, au solicitat şi obţinut de la o unitate bancară din Rădăuţi un credit pentru nevoi personale în valoare de 20.000 de euro.

Pentru obţinerea creditului, a fost prezentată o adeverinţă de salariu şi carnete de muncă falsificate, prin care cei doi soţi erau angajaţi, fictiv, la o societate comercială din Milişăuţi.

Documentele cu pricina, susţin poliţiştii, au fost falsificate de tânăra din Rădăuţi, aceasta semnând totodată în fals şi cererile de acordare a creditului pe care le-a depus la unitatea bancară. De altfel, sumele obţinute din credit au fost însuşite de către Adriana D., care, explică poliţia, le-a folosit în interesul său şi al altor persoane.

„S-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals material sub semnătură privată şi uz de fals”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au luat 20.000 de euro din bancă, cu acte false.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Au luat 20.000 de euro din bancă, cu acte false4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Original sau falsuri? trimis de
( 8 mar 2010, 15:25:24
Nu aflu nici o noutate!Multi au luat bani din banca falsificand acte,dar nu-i verifica nimeni,care-i problema?Ei zic ca daca platesc la timp ratele nu inteleg de ce nu le-ar da banca bani?Iar pe mine contabila ma punea sa aduc declaratie pe proprie raspundere de la notar ca sotul meu nu realizeaza nici un venit pentru a deveni coasigurat la sanatate.Desi legea nu spune asa!Ce parere aveti de asta?Traim intr-o tara in care dreptate au cei ,,destepti",ei pot face orice,chiar sa ia bani de la banca fara sa verifice nimeni vreodata daca actele aduse sunt originale....As putea continua o zi intreaga cu exemple si cu argumente,dar m-am lasat,nu are sens,oricum nu ne aude nimeni.....TOTI FAC ABUZ DE PUTERE!
Contraziceti-ma,daca nu am dreptate!
2.   Ai dreptate mare trimis de
( 8 mar 2010, 17:00:22
traim in tara hotilor mincinosilor,hotii sunt liberi si cei care fac ceva in tara asta ai aresteaza,si tu si eu orcine poate sa fie arestat degeaba probe se fac ,vai de noi o tara frmoasa cu oameni care conduc urit
3.   INFRACTORI SAU VICTIME........?! trimis de
( 8 mar 2010, 17:50:15
D-le RUSU,majoritatea dosarele de credit au cel putin un document fals si toate au fost aprobate "asa"cu stiinta lucratorilo din banci.Ce Comisioane,Prime,ce Target avea un dr.de banca ptr credite acordate ?Pentru dosare pensii private pilon 1,pilon 2,asigurari ?Daca tu merge-ai la banca,sau mai nou te sunau cei de la banca sa-ti dea un credit si chiar daca nu aveai toate actele,SE REZOLVAU.Nu sint cazuri izolate.E o intreaga retea.Cind un director de banca vine si-ti spune:< I-MI DAI ATATIA ANGAJATI SA LE FAC PENSII PRIVATE,CARDURI DE SALARII,ASIG DE VIATA etc..SI EU I-TI DAU ATATEA CREDITE>:banca prin angajatii ei nu este INSTIGATOR si COMPLICE la toate aceste infractiuni ?Se considera ca banca este angajata juridic si legal in fata tertilor prin semnatura directorului (in limita competentei locale)nu ? Atunci banca ca persoana juridica trebuie sa-si asume partea de vina.Ori a angajat hoti ? Ori incompetenti ?Si aceasta e doar virful aisbergului.Cautati la JURIDICE balante-bilanturi.
4.   Limba romana trimis de
( 9 mar 2010, 09:33:02
@SERTRA: E grele limba romana!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei