Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Superstiţii şi orgolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe mine, unul, mă irită obsesiva aducere în discuţie a echipamentului echpei naţionale. Nouă ne zice „tricolorii”, ca şi francezilor, nu „azzurri” precum italienilor. Deci nu suntem legaţi de o culoare cum sunt şi olandezii de portocaliu. Iar cine aduce superstiţia în discuţie mai bine să-şi scuipe în sân. Oameni şi şoareci, aşa ne clasifica demult un scriitor, dar numai ultimilor pisica neagră le aduce ghinion. Dacă jucăm prost, o facem pentru că într-adevăr aşa am jucat. Tot de-aia cineva a pierdut nişte alegeri, nu din cauza flăcării „violet”. Altfel, ajungem să-l îmbrăcăm pe Mutu în echipament violet, fiindcă acolo juca el bine când juca, la Fiorentina!

Revenind la chestiuni serioase, lui Răzvan Lucescu începe să i se întunece orizontul. Nu mă refer la faptul că unii rag la el. Asta o face leul, dar o poate face şi măgarul. Începuse bine mandatul său, cu rezultate încurajatoare, până la acel 0-5 din Serbia. Lumea ar fi primit favorabil pe oricine îi urma lui Piţurcă. Mulţi erau sătui şi de figurile lui Mutu, aşa că n-a tulburat pe nimeni embargoul impus vedetei, ba dimpotrivă. Dar când eşti pe cai mari începi să te crezi imbatabil. S-a răzbunat pe un jucător pentru reproşurile făcute lui de un patron prea guraliv. Florin Costea nu rupsese gura târgului nici cu Piţurcă, dar atunci avea scuza că trebuia să-i facă loc lui Mutu, jucând altceva decât postul său obişnuit. Cât timp Răzvan Lucescu avea rezultate, în afară de Mititelu nimeni nu s-ar fi trezit vorbind. Aime Jacquet  i-a exclus pe Cantona şi Ginola, dar până la urmă a câştigat un campionat mondial. De-acum, pentru Lucescu jr. devin chestiuni delicate convocările lui Mutu şi Costea. Nu cred că va mai rezista presiunii de a-i ţine pe dinafară, iar dacă oricare dintre aceştia va face vreo ispravă şi îi va cîştiga vreun meci, va fi un prilej pentru a i se da de înţeles că a cam făcut pe deşteptul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Superstiţii şi orgolii.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Superstiţii şi orgolii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei