Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima politică publică pentru femeile rome, iniţiată printr-un proiect de peste 18 milioane de lei

Luni, 8 Martie 2010 (14:42:04)

Prima politică publică cu focus pe femeile rome a fost iniţiată în România printr-un proiect de peste 18 milioane de lei, cofinanţat din Fondul Social European, prin care se urmăreşte creşterea gradului de incluziune socială a femeilor rome, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Proiectul "Incluziunea socială a femeilor rome" are o valoare totală de 18.130.000 de lei şi se va derula timp de trei ani de zile, având ca obiectiv principal creşterea gradului de incluziune socială a femeilor rome şi îmbunătăţirea situaţiei acestora prin dezvoltarea structurilor şi mecanismelor de promovare a egalităţii de şanse.

Cele mai importante activităţi care vor fi realizate în cadrul proiectului vizează elaborarea unui document de politică publică, privind incluziunea socială la nivel naţional şi european a femeilor rome, care ar trebui să devină un model de bune practici integrate, realizarea unei cercetări multidimensionale şi sectoriale a situaţiei femeilor rome la nivel local şi naţional, cu referinte la contextul european dar şi înfiinţarea unei comunităţi de practică care să elaboreze politici şi programe pentru femeile rome.

De asemenea, în cadrul proiectului ar trebui să se realizeze dezvoltarea, pentru prima oară în România, de structuri şi mecanisme de promovare a incluziunii sociale a femeilor rome.

"Astfel de structuri vor fi: reţeaua naţională a femeilor rome din România, Centrele Regionale pentru Femeile Rome şi comunitatea de practică a expertelor în incluziunea socială a femeilor rome (acest mecanism reprezintă o premieră în societatea românească)", se arată în comunicat.

Proiectul vizează şi asigurarea accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale pentru femeile rome, precum şi la educaţie, în vederea creării unei pieţe de muncă incluzive, prin crearea de structuri şi instrumente ocupaţionale şi educaţionale specifice pentru femeile rome.

Proiectul va fi implementat de către Asociaţia Femeilor Rome din România în parteneriat cu Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, Agenţia Naţională pentru Romi şi European Roma Rights Center - Budapesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima politică publică pentru femeile rome, iniţiată printr-un proiect de peste 18 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima politică publică pentru femeile rome, iniţiată printr-un proiect de peste 18 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei