Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprea: Relaţia cu Sindicatele, pilonul principal al proiectului politic al independenţilor

Luni, 8 Martie 2010 (18:59:00)

Relaţia cu organizaţiile sindicale va reprezenta pilonul central al proiectului politic de centru-stânga pe care îl pregătesc independenţii, a declarat liderul coordonator al acestora, Gabriel Oprea, adăugând că "salariaţii din România au dreptate când cer fapte nu vorbe".

Oprea a spus că parlamentarii independenţi acordă o importanţă deosebită dialogului social şi relaţiei dintre instituţiile statului şi sindicate. "De altfel, relaţia cu organizaţiile sindicale va reprezenta pilonul central al proiectului politic de centru-stânga pe care îl pregătim", a explicat Oprea, adăugând că a învăţat ce înseamnă dialogul social "de la prietenul şi colegul" Marian Sârbu.

"Dialogul social este absolut necesar în toate timpurile, dar este cu atât mai important într-o perioadă ca cea pe care România o traversează acum, de criză economică. Întâlnirile şi discuţiile noastre cu reprezentanţii sindicatelor vor continua. Vrem să stabilim o legătură permanentă cu sindicatele din România pentru că numai aşa putem avea imaginea reală a problemelor, dar şi modalităţile cele mai adecvate, prin care să putem sprijini, în Parlament, rezolvarea lor. Acesta este adevăratul interes national", se arată în declaraţia lui Gabriel Oprea, remisă MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, relaţia dintre Grupul Independenţilor şi Sindicate va fi una de colaborare strânsă şi de susţinere. "Nu suntem interesaţi de fotografii cu liderii de sindicate, pentru că nu de asta duce lipsă România. Suntem interesaţi de un dialog serios şi de soluţii concrete. Nu vreau să avem o relaţie strict formală cu Sindicatele, cum au majoritatea partidelor politice din România. În ultimii ani, această relaţie s-a formalizat excesiv şi nu mai însemnă mare lucru. Salariaţii din România au dreptate când cer fapte nu vorbe, iar acesta este principiul de la care pornim în discuţiile cu Sindicatele", a mai spus liderul coordonator al Grupului independenţilor din Parlament.

"Am dovedit că suntem parteneri de cuvânt în problemele de interes naţional. Uşile noastre vor fi mereu deschise pentru Sindicatele din România şi vom fi parteneri adevăraţi, nu rivali, dar nici parteneri de dezbateri sterile", a mai adăugat el.

La rândul său, senatorul Cristian Diaconescu a spus că "agenda politică a noului partid de centru-stânga va urmări îndeaproape solicitările sindicale, inclusiv din punctul de vedere al activităţii parlamentare".

"Avem în vedere formularea unor solicitări concrete, atât la nivel guvernamental, cât şi parlamentar, deoarece nivelul de trai al cetăţenilor României nu este o simplă temă de discurs politic, ci un moment al adevărului, pentru fiecare dintre noi", explică Diaconescu.

La rândul său, Marian Sârbu a spus că parlamentarii independenţi au convingerea că dialogul social reprezintă principala modalitate de asigurare a stabilităţii economice şi sociale de care România are atâta nevoie.

"În contextul discuţiilor, grupul parlamentarilor independenţi a reliefat faptul că viitorul partid de centru-stânga va pune în centrul activităţii sale strânsa relaţie cu sindicatele", a spus el.

Parlamentarii independenţi s-au întâlnit, luni după-amiază, cu liderii marilor centrale sindicale, întrevederea având loc în contextul problemelor sociale grave cu care se confruntă România.

Reprezentanţii sindicatelor au vorbit despre "credibilitatea clasei politice" şi despre priorităţile lor, menţionând în acest sens, "locurile de muncă de calitate", tratamentul echitabil al lucrătorilor din piaţa muncii, proiectul de lege privind pensionarea şi cel legat de salarizarea sistemului bugetar.

Unii dintre aceştia au vrut să ştie în ce structură europeană va adera partidul care va fi constituit de deputaţii şi senatorii independenţi. "La Partidul Socialist European", a fost răspunsul parlamentarilor independenţi.

Dumitru Costin , lider al BNS, a declarat că a fost o întâlnire cu parlamentari "animaţi de bune intenţii", dar care au un "handicap", acela că susţin actualul Guvern. El apreciat că situaţia acestora este "extrem de complicată", dar a precizat disponibilitatea federaţiei sindicale pe care o reprezintă de a purta un dialog.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat că le-a solicitat parlamenatrilor independenţi să susţină observaţiile sindicatelor la proiectul legii pensionării, precum şi politica salariului minim sau legea salarizării sectorului bugetar.

La întâlnirea cu grupul parlamentarilor independenţi au fost reprezentanţi ai CNSRL, Cartel Alfa, BNS, CSDR, CS Meridian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprea: Relaţia cu Sindicatele, pilonul principal al proiectului politic al independenţilor.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprea: Relaţia cu Sindicatele, pilonul principal al proiectului politic al independenţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei