Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui, i-am spus că nu intervin pe dosare

Vineri, 4 Decembrie 2009 (13:45:53)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţă, la Kiss FM, că a avut, în timpul mandatului, trei întâlniri cu Adrian Năstase, două la Bucureşti şi una la Predeal, la solicitarea preşedintelui CN al PSD şi că i-a spus acestuia că nu intervine pentru dosare.

Referindu-se la declaraţia lui Adrian Năstase, potrivit căreia nu i-a cerut şeful statului să intervenă în dosarele sale, Băsescu a afirmat că a avut trei întâlniri cu Năstase.

"Este scăparea oamenilor mici. Doar nu vă imaginaţi că îl chemam eu la mine acasă să-i spun: «Adriane, nu am nimic cu tine». A cerut el o întâlnire, a vrut să fie într-un cadru discret şi nu a fost una, au fost trei, slavă Domnului: două la Bucureşti, una la Predeal când eram în week-end. Ca foşti vecini, nu m-a deranjat faptul că a dorit să vorbească cu mine. Mă deranjează acum că nu-i bărbat să spună că el a cerut întâlnirile şi nu i le-am refuzat, chiar dacă se purtase extrem de urât cu mine în perioada premergătoare campaniei din 2004. Şi şi atunci aveam calitatea de vecini. Sunt oamenii ăştia lipsiţi de orice fel de eleganţă a relaţiilor între oameni. Stăteam cu el în acelaşi imobil, eu la parter, el la etajul întâi, mă mai şi inunda din când în când nea Nicu Văcăroiu, ce-i drept", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că a acceptat să se întâlnească cu Năstase şi că l-a "dumirit" asupra unui singur lucru, respectiv că nu intervine pe dosare.

"Acest lucru i l-am spus şi lui Adrian Năstase când a vrut să discutăm despre situaţia lui. Nu am ce să intervin. În mod egal, nu mă interesează intervenţiile în instanţă nici pentru Vântu, nici pentru Voiculescu, nici pentru...", a mai spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că la el acasă au venit, în timpul mandatului, pentru a le rezolva dosare, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, S.R. Stănescu şi Ludovic Orban, liberal care vroia închiderea problemei legate de copilul pe care l-a lovit cu maşina la Cotroceni.

El a mai spus că nu a răspuns intervenţiilor acestor politicieni

"Adrian Năstase a venit la mine acasă în prima parte a mandatului. A venit pentru a găsi o soluţie să se închidă dosarul. Dacă neagă, o să am toatre probele că a făcut-o. Există înregistrările (scriptice de intrare-ieşire în reşedinţă – n.r.) că m-a vizitat", a declarat Traian Băsescu.

În replică, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a scris, miercuri, pe blogul personal, că a mers acasă la şeful statului, care l-a invitat pentru a-i spune că nu dă dispoziţii procurorilor pentru a acţiona împotriva sa, în timp ce Năstase i-a transmis că nu îl crede.

Năstase preciza că afirmaţiile făcute de Băsescu la Realitatea FM referitoare la întâlnirea dintre ei, desfăşurată acasă la şeful statului, sunt "mincinoase", el apreciind că acestea conturează "o nouă şmecherie a lui Băsescu".

"În timpul cunoscutei şedinţe a PSD de la Hotelul Confort, Traian Băsescu m-a sunat pe mobil să-mi spună că nu el este în spatele acţiunii împotriva mea. Eu îl acuzasem public că, prin intermediul lui Daniel Morar şi prin declaraţiile sale publice, a determinat măsurile de poliţie politică împotriva mea (autosesizarea DNA din 4 noiembrie 2005, etc)", scria Năstase pe blog.

El susţinea că Băsescu l-a invitat la el acasă pentru a se justifica şi a-i transmite că nu dă dispoziţii procurorilor să acţioneze împotriva sa.

"M-a invitat la el acasă (aş fi putut să merg acolo fără să fi fost invitat de el?) pentru a se justifica şi pentru a-mi spune că el nu dă dispoziţii procurorilor. La rândul meu, i-am spus că nu-l cred şi ne-am despărţit, eu păstrându-mi şi acum părerea că instrucţiunile respective le-a transmis prin intermediari", adauga Năstase.

Într-o şedinţă desfăşurată la începutul anului 2006, la Hotel Confort, după declanşarea de către DNA a anchetei penale cu privire la o pretinsă luare de mită de către Adrian Năstase, liderii PSD au decis să-i retragă acestuia sprijinul politic, eveniment urmat de demisia sa din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui, i-am spus că nu intervin pe dosare.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui, i-am spus că nu intervin pe dosare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cata dusmanie trimis de
( 4 dec 2009, 14:31:29
Cata dusmanie a adunat Basescu... dar nu-i nimic, el si-a facut coruptia dusman! Atata timp cat este dusman cu cei care au interese si nu mai stiu cum sa si le satisfaca, atata timp cat ura impotriva lui s-a adunat pentru ca nu i-a scapat pe baroni si magnati de cuvantul legii, nu pot sa zic decat BRAVO DOMNULE BASESCU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei