Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distracţii periculoase

Doi suceveni au ajuns la spital, după ce-au consumat droguri legale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din judeţ au ajuns, luna trecută, la spital, după ce-au consumat droguri legale, au mărturisit, ieri, surse din rândul structurilor de combatere a crimei organizate.
Ultimul caz s-a înregistrat sâmbăta trecută, când un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Vatra Dornei, Andrei C., a fost adus cu ambulanţa la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava.
Tânărului îi era foarte rău şi le-a mărturisit medicilor că a fumat amestecuri etnobotanice, cunoscute sub denumirea de droguri legale, vândute la aşa-zisele magazine de vise.
După acordarea primelor îngrijiri medicale, tânărul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei, unde a şi rămas internat.
Un alt caz este cel al unui tânăr din Suceava, Marius I. (19 ani), care, la fel, a ajuns pe mâinile medicilor, după ce i s-a făcut rău în urma consumului de ierburi aromatizate pe care le-a cumpărat de la un comerciant de amestecuri etnobotanice din Fălticeni.
Ambilor tineri li s-au recoltat probe de sânge, pentru analize, însă testele au arătat că nu au consumat substanţe interzise de legislaţia în vigoare.

 

„Fenomenul a scăpat de sub control. Sunt sute de tineri în judeţ care consumă astfel de plante”

Deşi la limita legalului, afacerea importată din SUA cu magazine care vând substanţe halucinogene a ajuns şi în România şi, implicit, la Suceava.
În prezent, în judeţul Suceava, potrivit unor surse din rândul structurilor de combatere a crimei organizate, sunt şapte aşa-zise magazine de vise, trei la Suceava, două la Rădăuţi, şi câte unul la Fălticeni şi Vatra Dornei.
Pe lângă aceste societăţi, există zeci de persoane fizice care comercializează astfel de produse.
S-a ajuns până într-acolo încât comanda se livrează şi la domiciliu sau în locul în care se află clientul.
„Fenomenul a scăpat de sub control. Sunt sute de tineri în judeţ care consumă astfel de plante. Noi nu le putem interzice să facă acest lucru, pentru că nu avem cadru legal. Cei care vând aceste substanţe au câştiguri enorme. De la aceste plante la droguri de risc sau de mare risc nu e decât un pas. Aceste aşa-zise droguri legale au efecte similare cu cele ale marijuanei sau haşişului şi pot crea dependenţă”, avertizează un ofiţer din cadrul structurilor antidrog ale Biroului de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni au ajuns la spital, după ce-au consumat droguri legale.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Doi suceveni au ajuns la spital, după ce-au consumat droguri legale3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei