Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană susţine că românii trebuie să-şi redescopere simbolurile nu doar în zile de sărbătoare

Marţi, 1 Decembrie 2009 (20:37:05)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, susţine că românii trebuie să-şi redescopere simbolurile nu numai în zile de sărbătoare, ci şi în restul anului, mergând să viziteze locurile care au marcat istoria neamului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Trebuie să avem tăria să redescoperim simbolurile naţiunii române. De prea multe ori ne adunăm la Alba Iulia, la Timişoara, la Adamclisi, la Sarmisegetuza sau la Orăştie exclusiv atunci când sunt momente de sărbătoare.Vreau să facem ca aceşti copii ai ţării să poată să viziteze, să meargă să vadă şi mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea, să vină nu când este sărăbătoare naţională, ci când este vacanţă şi vine cu şcoala, cu dirigintele, cu profesorul, cu părinţii şi să începem să fim bucuroşi de faptul că din Bucovina în Banat şi din Dobrogea până în Ardeal şi din Oltenia până în Moldova avem cu ce să ne mândrim", a declarat Mircea Geoană, marţi seară, la sărbătorirea Zilei Naţionale a României de la Adamclisi.

El a mai spus miilor de persoane strânse în faţa Tropaeum Traiani de la Adamclisi că trebuie realizate programe puternice pentru salvarea locurilor de muncă şi pentru dezvoltarea energiei naţionale.

"Nu putem accepta că astăzi 650.000 dintre români sunt fără slujbă, nu putem să asistăm nepăsători cum şomajul merge către un milion de oameni. De aceea vă spun în acest moment că ne trebuie un program puternic pentru salvarea locurilor de muncă, un program puternic pentru relansarea agriculturii româneşti şi satului românesc, un program de dezvoltare a energiei naţionale. Vom continua să investim la Cernavodă, vom continua să avem un complex energetic puternic, vom păstra în mâini româneşti şi mâinile statului Romgazul şi Transgazul pentru a putea să ne apărăm interesele pe plan internaţional", a mai spus Mircea Geoană.

El a mai susţinut că marţi a fost inaugurată o tradiţie şi începând de acum încolo Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi la Adamclisi, nu numai la Alba Iulia şi Bucureşti.

La Sărbătorirea Zilei Naţionale de la Adamclisi au mai participat, alături de Mircea Geoană şi de soţia sa, liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Ecaterina Andronescu, Liviu Dragnea, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, senatorul Puiu Haşotti, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, primari din judeţul Constanţa.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană susţine că românii trebuie să-şi redescopere simbolurile nu doar în zile de sărbătoare.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană susţine că românii trebuie să-şi redescopere simbolurile nu doar în zile de sărbătoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei