Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carnea, duşmanul planetei şi al sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de cercetători londonezi a stabilit faptul că salvarea Terrei ar putea fi reducerea consumului de carne la nivel global. În plus, oamenii de ştiinţă au ţinut să precizeze că o asemenea măsură ar face bine nu doar planetei, ci şi locuitorilor acesteia, întrucât ar scădea semnificativ riscul de producere a infarctului.
Potrivit publicaţiei New Scientist, echipa condusă de profesorul Alan Dangour a analizat felul în care industria de creştere a animalelor ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon şi a încercat să estimeze care ar fi efectele unei asemenea măsuri asupra sănătăţii oamenilor.
S-a descoperit că această ramură a agriculturii ar putea într-adevăr reduce emisiile de carbon, însă condiţia esenţială pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi ca producţia şi consumul de carne să scadă cu 30 la sută. Oamenii de ştiinţă au precizat că fermele ar trebui să optimizeze folosirea energiei, de exemplu, captând şi folosind carbonul care se degajă din bălegar, fapt ce ar reduce cantitatea de gaze poluante eliberată în atmosferă.
Cercetătorii au precizat şi că efectele asupra sănătăţii oamenilor nu sunt deloc de neglijat. Oamenii de ştiinţă au anunţat că, potrivit calculelor, numărul persoanelor care mor prematur, din cauza atacurilor de cord, s-ar reduce cu 17 la sută, explicaţia fiind că populaţia ar consuma o cantitate mai mică de grăsimi saturate. „Studiul nostru nu promovează vegetarianismul, ci recomandă reducerea producţiei şi consumului de carne!”, a precizat profesorul Alan Dangour.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carnea, duşmanul planetei şi al sănătăţii.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Carnea, duşmanul planetei şi al sănătăţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei