Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Ştefan cel Mare”

Peste o sută de elevi, prezenţi la Concursul naţional de matematică „Arhimede”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a organizat sâmbătă etapa întâi a Concursului naţional de matematică al Revistei Arhimede, ediţia a VII-a, la care au participat peste o sută de elevi din judeţele Suceava şi Botoşani.
Elevii clasaţi pe primele locuri la această fază a concursului vor participa la faza a doua a competiţiei, stabilită pentru data de 27 februarie, urmând ca cei mai buni elevi matematicieni să ajungă în finala de pe 17 aprilie.
Directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul Dan Popescu, ne-a spus că acest concurs are menirea de a atrage elevii doritori într-un sistem competiţional deschis, transparent, cu niveluri diferite de dificultate.
„În acest fel, fiecare candidat va realiza care este adevărata sa valoare şi care este poziţia sa exactă într-o ierarhie reală. Acest concurs are şi menirea de a selecta cei mai buni elevi matematicieni pentru lotul naţional. În urma acestui concurs naţional, elevii pot să-şi găsească un loc bine precizat şi meritat în sistemul concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, la matematică”, a mai spus directorul Popescu.

 

Finalişti

Lucrările candidaţilor au fost corectate de o comisie formată din profesori de la Colegiul „Ştefan cel Mare”. Premiile pentru cei mai buni concurenţi sunt acordate de Asociaţia Arhimede.
În urma jurizării, pe prima poziţie s-au clasat elevii Mihai Horodincă, clasa a III-a, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Cosmin Tanislav, clasa a IV-a, Grupul Şcolar „Iorgu V. Liteanu” Liteni, Giorgiana Ţăran, clasa a V-a, Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 3 Suceava, Cătălin Nicolae Ruxandar, clasa a VI-a, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, Lucian Bicsi, clasa a VII-a, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Iulia Frăţeanu, clasa a VIII-a, Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 3 Suceava, Patricia Ene, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Mara Hrehorciuc, clasa a X-a, Colegiul Naţional „E. Hurmuzachi” Rădăuţi, Angelica Stigleţ, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

 

Concurs pentru elite

Tot sâmbătă, 28 noiembrie, a avut loc, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, concursul centrelor de excelenţă, pe zona Moldovei, la fizică şi chimie.
De concursul de fizică s-a ocupat profesorul Sorin Golda, iar de concursul de chimie - profesor Brânduşa Mihai. La fizică, elevul Ionuţ Blesneagă, de la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Suceava, a obţinut maximul de punctaj. Judeţul Suceava a mai câştigat un premiu şi la clasa a X –a.
Anul acesta s-a desfăşurat a VI-a ediţie a concursului de fizică şi prima ediţie a concursului de chimie, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Cotidianul Monitorul de Suceava a fost pentru al doilea an consecutiv sponsor al competiţiei.
„Înfiinţarea acestui concurs a fost iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, respectiv a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, care a dorit să existe o competiţie şi între centrele de excelenţă înfiinţate în anumite şcoli, fapt ce îi stimulează pe copiii supradotaţi. Este un concurs pentru elite”, ne-a explicat directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu.

 

Un singur elev a purtat mască de protecţie, în concurs

Deşi s-a tot vorbit în ultima perioadă de cum să ne protejăm împotriva virusului AH1N1 şi s-au tot invocat vestitele măşti de protecţie, concurenţii de sâmbătă nu păreau speriaţi că ar putea să se îmbolnăvească.
Un singur elev de gimnaziu a purtat o mască de protecţie, la sfatul părinţilor.
Conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” nu a luat nici o măsură specială înainte de concursuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de elevi, prezenţi la Concursul naţional de matematică „Arhimede”.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste o sută de elevi, prezenţi la Concursul naţional de matematică „Arhimede”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei