Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană, Antonescu, Iohannis şi Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara"

Marţi, 1 Decembrie 2009 (13:56:30)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marţi, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Imediat ce au ajuns la Primăria Timişoara, Mircea Geoană şi Crin Antonescu s-au întâlnit cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi cu cel al Sibiului, Klaus Iohannis, în biroul lui Ciuhandu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, ei au mers în sala Consiliului Local Timişoara unde a fost intonat imnul naţional, fiind prezent şi liderul PNŢCD Radu Sârbu.

Înaintea semnării documentului, Gheorghe Ciuhandu a spus că speră ca în 6 decembrie să existe o guvernare nouă, cu un premier cunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional şi un preşedinte care să nu îi învrăjbească pe români, ci să fie un preşedinte al tuturor românilor.

"Din păcate preşedintele pe care l-am avut în ultimii cinci ani nu a corespuns acestor cerinţe", a spus Ciuhandu.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă ar fi fost aplicată Proclamaţia de la Timişoara "am fi fost departe acum", iar dacă punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui să iasă din politică ar fi Traian Băsescu.

La semnarea "Parteneriatul pentru Timişoara" au participat lideri ai PNL şi PSD, între care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Cristian Buşoi, Radu Stroe, Claudiu Brânzan, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea, dar şi poetul Mircea Dinescu.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD), declara, recent, că a decis să îl sprijine pe Mircea Geoană deoarece acesta i-a dat asigurări, în timpul ultimei vizite făcute la Timişoara, că "raporturile faţă de municipiu vor fi reconsiderate pozitiv".

Edilul Timişoarei a afirmat că a cerut o intervenţie "masivă a autorităţilor centrale", atât în discuţiile cu Crin Antonescu, cât şi cu Mircea Geoană.

"Eu am avut discuţii şi cu domnul Geoană şi cu domnul Antonescu despre mai multe chestiuni legate de poziţia Timişoarei în context naţional - faptul că Timişoara este poarta spre vest a României, că este centru multicultural, că Timişoara, după Bucureşti, are contribuţia cea mai importantă la bugetul de stat, faptul că infrastructura în sine în zona Timişoarei a fost lăsată în delăsare, din multe puncte de vedere, faptul că multe dintre eforturile pe care le-am făcut au fost din forţe proprii şi am cerut o intervenţie masivă a autorităţilor centrale", spunea Ciuhandu.

Primarul Timişoarei a afirmat că, prin susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie, anumite proiecte în desfăşurare, cum ar fi reconstrucţia unui pasaj, extinderea pieţei de gros şi reabilitarea termică a blocurilor din municipiu, vor primi susţinere la nivel central.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, Antonescu, Iohannis şi Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara".
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană, Antonescu, Iohannis şi Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei