Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În aceste zile ne putem mândri cu un succes major, nominalizarea lui Dacian Cioloş

Marţi, 1 Decembrie 2009 (20:37:35)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la recepţia pe care a oferit-o la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţională, că românii se pot mândri cu un succes major al politicii europene a României, respectiv nominalizarea lui Dacian Cioloş drept viitor comisar european pentru agricultură.

"În aceste zile ne putem mândri cu un succes major al politicii europene a României. Nominalizarea candidatului nostru, Dacian Cioloş, drept viitor comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală", a declarat Traian Băsescu.

El a subliniat că românii sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Naţională pentru că această zi simbolizează unitatea statală.

"1 Decembrie 1918 a fost un moment în care voinţa politică a exprimat deplin voinţa naţiunii. 1 Decembrie 1918 trebuie să rămână un model pentru acţiunea oamenilor politici. Numai atunci când voinţa naţiunii se reflectă în voinţa politică a reprezentanţilor săi se realizează adevărata unitate naţională. Astfel de momente nu se obţin însă uşor. Astfel de momente istorice presupun curaj şi luptă. Sunt convins că unul dintre învăţămintele care se pot desprinde din lecţia de la 1 Decembrie 1918 este că solidaritatea naţiunii poate fi realizată dacă la baza ei se află valorile noastre comune", a spus şeful statului.

El a nominalizat valorile comune ale poporului român, respectiv dragostea de ţară, respectul pentru tradiţii, respectul pentru identitatea celorlalte popoare, libertatea şi demnitatea persoanei, responsabilitatea socială, încrederea în democraţie şi încrederea în statul de drept şi în sensul construcţiei UE.

"Credem în toate aceste valori şi ştim că, numai respectându-le în fiecare zi, vom putea deveni mai solidari, mai prosperi şi mai încrezători în viitor", a adăugat preşedintele Băsescu.

În discursul său, Traian Băsescu a amintit de eroii neamului, cărora le datorăm "faptul că existăm ca stat, că suntem respectaţi ca o naţiune care cunoaşte bine preţul libertăţii".

"Acum 20 de ani ne-am eliberat de comunism. Am trăim împreună miracolul Revoluţiei, dar am trăit între timp şi multe dezamăgiri. În toate aceste momente am învăţat că, pentru a regăsi cu adevărat unitatea noastră, esenţială a fost şi este libertatea. Libertatea câştigată acum 20 de ani poate fi pierdută dacă nu este apărată, poate fi pierdută dacă ne pierdem încrederea în noi înşine şi în valorile care ne unesc", a mai afirmat şeful statului.

El a atenţionat că nu trebuie să se cedeze tentaţiei de a ne vedea doar defectele şi greşelile. "O privire lucidă este o privire echilibrată, cu care putem vedea şi lucrurile bune şi pe cele rele. Numai o astfel de perspectivă ne poate da imbolul pentru a depăşi situaţiile dificile, chiar şi atunci când par imposibil de depăşit", a apreciat Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că "o coincidenţă fericită face ca 1 decembrie 2009 să fie şi ziua intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona", "un semn al destinului pentru România, un pas important al construcţiei Europei unite, un pas pe care România l-a făcut alături de celelalte 26 de state membre ale Uniunii chiar de Ziua ei Naţională".

De asemenea, discursul său a vizat şi referendumul din 22 noiembrie.

"România intră într-o nouă etapă a modernizării sale, piatra de hotar a noii etape a fost pusă în zilele acestea când a avut loc prima validare a unui referendum naţional ce deschide calea revizuirii Constituţiei. Această premieră istorică ne arată nouă, liderilor politici, că cetăţenii vor ca România să meargă înainte, să se modernizeze, vor să aibă un stat reformat, mai democratic şi mai eficient. La construcţia unei Românii moderne contribuie şi cele 10 milioane de români aflaţă înafara graniţelor ţării, români care prin suportul lor constant, prin legătura de suflet pe care o păstrează cu ţara, în apărarea limbii şi culturii române, sunt un model de patriotism, de ataşament faţă de identitatea naţională, model pe care vreau în această zi să-l salut călduros", a mai declarat şeful statului.

În final, Traian Băsescu şi-a arătat recunoştinţa şi admiraţia pentru militarii români din teatrele de operaţii din Afganistan şi din Balcanii de Vest, iar românilor le-a transmis "să aibă încredere în viitor, să aibă încredere în România".

La recepţia oferită de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni au fost prezente circa 800-900 de persoane. Au participat, printre alţii, comisarul european desemnat pentru Agricultură, Dacian Cioloş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, Patriarhul BOR, PF Daniel, fostul preşedinte Emil Constantinescu, Florin Cioabă, parlamentarii Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu, preşedinţii Curţii de Conturi şi Curţii Constituţionale, Nicolae Văcăroiu şi Ioan Vida, ambasadori, membri ai Guvernului, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, Octavian Belu şi omul de afaceri Ion Ţiriac. De la evenimentul desfăşurat marţi seara au lipsit fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, premierul Emil Boc şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Curtea Palatului Cotroceni a fost împodobită pentru acest eveniment cu mii de beculeţe albe, conferind o atmosferă de sărbătoare.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat, vineri, la Bruxelles, lista comisarilor desemnaţi, din partea României fiind anunţat Dacian Cioloş pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În aceste zile ne putem mândri cu un succes major, nominalizarea lui Dacian Cioloş.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: În aceste zile ne putem mândri cu un succes major, nominalizarea lui Dacian Cioloş1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incalificabil gest! trimis de
( 2 dec 2009, 00:27:15
Indiferent de cat a marjat pe rezultatele mandatului sau, actualul Presedinte al Romaniei a comis un gest incalificabil azi, la Parada de Ziua Nationala. Niciun sef de stat dintr-o tara cat de cat evoluata nu si-ar fi ignorat predecesorii, numai el a fost in stare de asa ceva, asta ca sa putem fi siguri ca reconcilierea nationala nu se va putea face niciodata sub "comanda" sa!

In legatura cu numirea lui Dacian Ciolos, din cate stiu eu, meritele se cuvin altora pentru ca l-au descoperit, iar Presedintele Frantei ARE UN MERIT URIAS ca l-a sustinut, in principal pentru faptul ca Dacian Ciolos, de altfel de o competenta recunoscuta unanim, are studii academice facute in Franta si este casatorit cu o frantuzoaica, fapt ce l-ar face in opinia altor lideri europeni, un al doilea comisar al Frantei!!! Si-apoi cine-si inchipuie ca dl Ciolos vine cu traista de bani de la UE si o varsa la Guvernul Romaniei, se inseala grav! El va fi comisar al Uniunii Europene, nu al Cotroceniului!!!
2.   Base a gresit trimis de
( 2 dec 2009, 10:26:00
Trebuia sa o nominalizeze pe EBA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei