Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu:Dacă am aplica acum punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică

Marţi, 1 Decembrie 2009 (13:55:58)

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, înaintea semnării "Parteneriatul pentru Timişoara", că dacă ar fi fost aplicată Proclamaţia de la Timişoara "am fi fost departe acum", iar dacă punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui să iasă din politică ar fi Traian Băsescu.

"Dacă am fi aplicat Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al Proclamaţiei, am fi fost departe acum. Dacă am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoană, nici Radu Sârbu nu ar trebui să plecăm din politică. Ştiţi bine cine ar trebui să plece din politică dacă am aplica punctul 8: Traian Băsescu", a spus Crin Antonescu.

El a afirmat că evenimentul semnării "Parteneriatul pentru Timişoara" marchează simbolic sfârşitul tranziţiei, al dezordinii, al confuziei şi trecerea la o perioadă în care idealurile de acum 20 de ani să poată fi îndeplinite.

Antonescu a menţionat că PNL a încheiat, în urmă cu ceva vreme, un acord cu PNŢCD şi a salutat acordul de reconciliere între PNŢCD şi PSD, apreciind că acest lucru înseamnă "pluralism".

"În ultimii cinci ani, din păcate, confuzia, pericolul, ofensiva populistă de cea mai joasă speţă a preşedintelui actual şi a susţinătorilor săi a pus în discuţie tocmai acest fundament al democraţiei (...) Ceea ce iniţial a fost cooperare dintre noi şi PSD şi UDMR în ceea ce privea soluţia Iohannis se dezvoltă într-una de durată pentru Proiectul Iohannis. Înseamnă un alt mod de a face politică, o bună guvernare", a adăugat liderul PNL.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, urmează să semneze "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

La semnarea "Parteneriatul pentru Timişoara" participă lideri ai PNL şi PSD, între care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Cristian Buşoi, Radu Stroe, Claudiu Brânzan, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea, dar şi poetul Mircea Dinescu.

Înaintea semnării documentului, Gheorghe Ciuhandu a spus că speră ca în 6 decembrie să existe o guvernare nouă, cu un premier cunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional şi un preşedinte care să nu îi învrăjbească pe români, ci să fie un preşedinte al tuturor românilor.

"Din păcate, preşedintele pe care l-am avut în ultimii cinci ani nu a corespuns acestor cerinţe", a spus Ciuhandu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu:Dacă am aplica acum punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu:Dacă am aplica acum punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei