Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Sunt mândru că fac parte dintr-un popor care nu a fost niciodată îngenuncheat

Marţi, 1 Decembrie 2009 (15:11:48)

Premierul interimar Emil Boc a declarat, marţi, la Alba Iulia, unde a participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale, că este mândru că face parte "dintr-un popor care nu a fost niciodată îngenuncheat", afirmând că are încredere "în şansa naţiunii române de a fi mereu învingătoare".

Emil Boc le-a spus celor câteva mii de participanţi la manifestările de la Alba Iulia, adunaţi în faţa Catedralei Reîntregirii, că Unirea de la 1918 este "opera poporului român, nici a unui partid politic, nici a unui guvern", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a adăugat că fiecare filă din istoria românilor a pregătit momentul de la 1 decembrie 1918.

El a spus că acum, mai mult ca niciodată, la 1 decembrie sunt actuale cuvintele doctorului Ioan Raţiu din procesul memorandiştilor, care spunea că existenţa unei naţiuni se afirmă, şi nu se discută.

"Dragi români, avem o istorie cu care ne putem mândri. Eu sunt mândru că sunt român. Sunt mândru că am o istorie şi fac parte dintr-un popor care nu a fost niciodată îngenuncheat. Să nu uităm că acest popor a fost singurul care, în această parte de lume, a reuşit să-şi păstreze latinitatea, a reuşit să-şi păstreze limba, a reuşit să fie neatârnat, chiar dacă am fost în permanenţă în bătaia marilor imperii şi a marilor bătălii ale timpurilor", a spus Emil Boc.

El a evocat mai multe momente importante din istoria Transilvaniei şi a României, spunând că vrea să le reamintească celor prezenţi la Alba Iulia aceste fapte istorice.

Boc a afirmat că în prezent se poate spune că această ţară nu numai că este a şaptea putere din Uniunea Europeană, dar are şansa de a deveni o putere economică, una care să aducă prosperitate şi beneficii pentru cele 22 de milioane de români.

Premierul interimar a mai spus că, după 1945, România a avut 50 de ani de comunism care au oprit-o în dezvoltare, iar după 1989 a avut 20 de ani de democraţie, ca apoi din 2007 să se regăsească în marea familie a UE.

"M-am bucurat că am văzut acum aici tineri din Moldova şi le spunem şi fraţilor moldoveni de peste Prut că românii şi moldovenii au un viitor comun în Uniunea Europeană, acesta este viitorul nostru al tuturor şi poate, acum mai mult ca niciodată, şi politicienii, cu toţii, am înţeles că dacă vom fi uniţi mereu vom fi mereu învingători. Cred în şansa naţiunii române de a fi mereu învingătoare. La mulţi ani, Alba Iulia, la mulţi ani, România", a încheiat Boc.

Afirmaţii legate de Republica Moldova au fost primite cu urale de tinerii studenţi prezenţi la manifestări.

Emil Boc a asistat apoi la parada portului popular organizată la Alba Iulia, după care a plecat spre Cluj, unde va inaugura primul tronson al Autostrăzii Transilvania.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale au început, marţi dimineaţă, la Alba Iulia, cu depuneri de coroane la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din faţa Palatului Administrativ, la statuia lui Mihai Viteazu, au inclus un Te Deum şi se vor încheia seara, când vor avea loc un foc de artificii şi un concert în aer liber, în care vor evolua Anda Adam, Compact şi Direcţia 5.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Sunt mândru că fac parte dintr-un popor care nu a fost niciodată îngenuncheat.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Sunt mândru că fac parte dintr-un popor care nu a fost niciodată îngenuncheat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei