Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECI a publicat modelele de subiecte pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a

Luni, 30 Noiembrie 2009 (19:13:12)

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a publicat, luni, modelele de subiecte pentru evaluarea naţională pe care elevii clasei a VIII-a o vor susţine în anul şcolar 2009-2010.

Modelele, publicate pe site-ul http://subiecte2010.edu.ro, conţin structura subiectelor şi a baremelor de evaluare şi notare corespunzătoare, precizează MECI într-un comunicat de presă.

Cei interesaţi pot găsi modele de subiecte la disciplinele Limba şi literatura român, Limba şi literatura maternă (germană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă, ucraineană) şi Matematică.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 209-2010, elevii clasei a VIII-a participă la o evaluare naţională organizată la nivelul unităţii de învăţământ, structurată după modelul testărilor internaţionale standardizate.

Evaluarea din clasa a VIII-a după modelul testelor internaţionale va avea loc între 4 şi 12 mai 2010, iar simularea în perioada februarie-martie.

Elevii din clasa a VIII-a vor susţine prima probă în 4 mai 2010, la Limba şi literatura română (probă scrisă). În 6 mai 2010 este programată proba la Limba şi literatura maternă, iar în 12 mai 2010, Matematică, ambele fiind probe scrise.

Perioada specială de evaluare va începe în 25 mai 2010, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de Limba şi literatura maternă, în 27 mai 2010, şi de Matematică, în 2 iunie 2010.

Subiectele pentru evaluarea naţională sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. Acestea trebuie să fie după modelul evaluărilor internaţionale, să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru evaluarea naţională. De asemenea, subiectele trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea subiectelor în 120 de minute.

Pentru trecerea elevilor din clasa a VIII-a în clasa a IX-a, în calculul mediei se va ţine cont 50 la sută de rezultatele din clasele V-VIII, 25 la sută de rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a şi 25 la sută de rezultatul la evaluarea de la sfârşitul clasei a VIII-a.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECI a publicat modelele de subiecte pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
MECI a publicat modelele de subiecte pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei